Win de prijs voor het mooiste dak van Nederland

Als er een wedstrijd zou zijn van wie het mooiste dak heeft van Nederland, dan zou je zo aan de slag kunnen! Maar ook zonder een wedstrijd is het gewoon een super fijn idee om een goed en mooi dak boven je hoofd te hebben. Het dak van een huis is de ultieme plek voor een leuk project. Er zijn zoveel verschillende dingen mogelijk met daken, het lijkt me lastig om te kiezen. Vooral als je zelf een huis aan het ontwerpen en bouwen bent, dan weet je dat het dak van je huis heel bepalend is voor de uitstraling van je huis. Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden, maar in dit artikel geef ik je drie tips over hoe je je dak zo mooi mogelijk kan maken.

 

We beginnen met een klassieker in Nederland: een dak met pannen. Dakpannen worden traditioneel gebruikt voor de dakbedekking van huizen in Nederland. Vaak zijn ze rood, maar je komt tegenwoordig ook steeds vaker zwarte dakpannen tegen. Dakpannen zijn in verschillende manieren te leggen, bijvoorbeeld in een U patroon of in een S patroon. Een dak met dakpannen kan je helemaal opfleuren door een mix van rode en zwarte te gebruiken. Je kan er bijvoorbeeld een patroon of figuur in laten leggen. Een alternatief voor dakpannen is het gebruik van riet op je dak. Riet is een uitstekend materiaal om een dak mee te bedekken, omdat het waterdicht is en omdat het heel erg goed isoleert. Als je kijkt naar rieten daken, dan zie je vaak dat ze wel veel onderhouden moeten worden. Maar ja, dat is de prijs die je betaald voor een mooi rieten dak gelegd door een rietdekker. De laatste optie om je dak mee te bedekken, is iets wat vooral op platte daken goed uitkomt. Ik heb het over, dat past juist goed op platte daken. Sedum is natuurvriendelijk en het isoleert ook heel goed. Kies voor de natuur, kies voor sedum.   

https://www.rietwerk.nl/