Egaliseren van je vloer

Je komt er vaak pas achter als je een nieuwe vloer wil gaan leggen. Dan blijkt ineens dat je vloer niet helemaal vlak is. Je kan er voor kiezen om dit te negeren en gewoon je nieuwe vloer te gaan leggen. Toch raden we je dit ten sterkste af. Voor je een nieuwe vloer gaat leggen is het egaliseren van de vloer verstandig. Doe je dit namelijk niet, dan is er grote kans dat de ondervloer je nieuwe vloer zal beschadigen. En dit is wel het laatste dat je wilt.

 

Zelf je vloer egaliseren

Verstandig is om aan een professioneel bedrijf het egaliseren van de vloer over te laten. Zij weten wat ze doen en je weet zeker dat het goed gaat. Maar je kan ook zelf je vloer egaliseren. Hiervoor zul je wel over enige handigheid moeten beschikken. Voor je aan het egaliseren van de vloer begin, raden wij je aan je eerst goed in te lezen. Probeer zo veel mogelijk informatie te vinden en lees dit goed door. Bekijk ook YouTube, deze staat boordevol handige instructiefilmpjes.

 

Kost het veel tijd om je vloer te egaliseren?

Begin pas met de klus als je volledig geïnformeerd bent en precies weet wat je moet doen. Het is namelijk zonde om weer helemaal opnieuw te moeten beginnen en al het werk voor niks gedaan te hebben. Als je er eenmaal klaar voor bent, is het in principe snel klaar. Maar dit ligt natuurlijk ook geheel aan de grootte van de kamer. Het egaliseren zelf heb je snel gedaan, maar het drogen van het cement duurt erg lang. De richtlijn is om het cement twaalf uur te laten drogen. De meeste professionele bedrijven adviseren echter om een droogtijd van minimaal 24 uur aan te houden.

https://www.egaliseer.nl/