ABNY
Image default
Dienstverlening

Verschillende steigers voor verschilldens soorten werk

Wanneer je tijdens het werk gebruik gaat maken van steigers is het belangrijk om wel gebruik te maken van de juiste steigers, er zit namelijk verschillen tussen de steigers en er zitten ook verschillen in waar ze voor bedoeld zijn. Het is dus belangrijk om vooraf te bekijken wat voor steiger je hebt en of dit wel de juiste steiger is, wanneer je namelijk gebruik maakt van de verkeerde steiger kan dit leiden tot ongemakkelijke situaties. 

Kamersteigers

Kamersteigers zijn steigers waarbij het de bedoeling is om binnen aan de slag te gaan, dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je het plafond gaat verven of wanneer iets moet renoveren dat hoog zit. Kamersteigers zijn makkelijk op de bergen doordat ze in te vouwen zijn, je hoeft dus geen steiger in de woonkamer te hebben staan. Het mooie van kamersteigers is ook dat ze makkelijk op maat af te stellen zijn, zo werk je dus altijd op de juiste hoogte en kom je overal makkelijk bij. 

Rolsteigers

De steigers die vaak buiten gebruikt worden zijn rolsteigers, deze steigers kunnen namelijk ook hoger. Een rolsteiger kan maximaal 12 meter hoog worden gebouwd. De meeste rolsteigers zijn gebouwd van lichtgewicht aluminium, zo zijn de steigers dus niet zwaar maar wel sterk. Op deze manier is het dus makkelijk om de steigers te rollen en te verplaatsen. Wanneer je een rolsteiger op gaat bouwen is het belangrijk dat je de opbouw instructie volgt, hierdoor bouw je de steiger namelijk op een veilige manier op. Wel zo fijn natuurlijk omdat je met een steiger op grote hoogte kan gaan staan. Daarnaast is het ook verplicht om een rolsteiger te verankeren wanneer hij hoger is dan acht meter, dit is ook allemaal om veiligheidsredenen. Bij het verankeren moet je wel opletten dat de muur de steiger kan houden.