ABNY
Woning en Tuin

Lees hier de 3 populairste vormen van geld anno 2021

Geld is de afgelopen eeuwen behoorlijk geëvolueerd. Wat vroeger begon als een ruilhandel in verschillende diersoorten als; schapen, ezels en kippen. Ruilden men vroeger ook in waardevolle objecten bestaande uit bijvoorbeeld metaal of aardewerk, zijn deze ruilmiddelen ontwikkelt in aantal nieuwe vormen van geld. Welke vormen zijn dat? En hoe worden deze vormen van geld gebruikt tegenwoordig? Na het lezen van dit artikel weet jij welke vormen van geld het populairst zijn anno 2021.

Briefgeld

Iedereen is er wel eigenaar van of je hebt het voorbij zien komen in een videoclip. Biljetten in bijna alle kleuren van de regenboog. Tegenwoordig is dit over de hele wereld nog één van de meest gebruikte vormen van geld. Er zijn verschillende soorten briefgeld gemaakt uit bepaalde materialen. Denk aan: katoen, linnen of van papier zelf. Er is bewust voor deze materialen gekozen, zodat het geld zich beter kan verweren tegen externe factoren als water of een omgestoten kop koffie. 

Bank

Door de digitalisering wordt er veel meer gebruik gemaakt van het online bankieren. Want zeg zelf, hoe gemakkelijk is het nou om via je telefoon een aankoop te doen. De afgelopen tijd stijgt het betalen via de bank alleen maar en dat is direct te zien in je omgeving. Kijk bijvoorbeeld in het stads- of dorpscentra, bijna alle pinautomaten zijn verdwenen. Daarnaast in de lokale supermarkt zijn er alleen maar pinkassa’s of zelfscan kassa’s bijgekomen.

Crypto Valuta

Tot slot is één van de meest populaire vormen van geld het investeren in crypto valuta. Dit is een digitale munteenheid dat net als de andere vormen van geld kan gebruiken om mee te betalen. Omdat deze vorm digitaal is, is het niet letterlijk tastbaar. Deze munteenheid zijn met een technische codes versleuteld, hierdoor is het niet mogelijk om te zien wie er bijvoorbeeld een aankoop mee doet. Deze dagen zijn er rond de 900 digitale munten waar je in kan investeren. Twee van de bekendste zijn Bitcoin en Ripple. Ripple kopen of Bitcoin kopen? Investeren in deze munten is niet voor iedereen in de wieg gelegd. Bitcoin heeft een waarde van rond de 50 duizend euro! Maar Ripple daarentegen is gelukkig lager in prijs wat misschien interessanter is om aan te schaffen.

Gerelateerde artikelen

Tips om een kleine kamer in te richten

Vloerbedekking Veenendaal kopen

Pendellampen