ABNY
Zakelijk

Hoe gebruik je de Raspberry Pi 400?

Er zijn verschillende modellen van Raspberry Pi. De Raspberry Pi 400 is het model dat snel, nieuw en makkelijk in gebruik is. Het is de nieuwste uitgave van de Raspberry Pi 400. Lees hier alles hoe je de Raspberry Pi 400 installeert en hoe je het gebruikt.

Bestandsgrootte 2GB is voldoende voor als je de Raspberry Pi 400 voor je hobby of als desktop computer wilt gebruiken. Raspberry Pi Zero en Raspberry Pi Zero WH zijn kleiner en hebben minder stroom nodig. Deze versies zijn geschikt voor projecten waar beweging in voorkomt. Om robots te bouwen, bijvoorbeeld. Het is over het algemeen makkelijker om met de Raspberry Pi 400 te beginnen.

Wat heb je nodig?

Alle Raspberry Pi modellen hebben een USB uitgang (dezelfde als die op vele mobiele telefoons) om te verbinden met een stopcontact. 

Daarnaast heb je een microSD-kaart nodig. Een microSD kaart bevat alle bestanden en het Raspberry Pi OS systeem. De microSD moet dan ook een minimale capaciteit van 8GB bevatten. Vaak kan je de microSD-kaart samen met de Raspberry Pi 400 bestellen.

De Raspberry Pi 400 is al een toetsenbord op zichzelf. Je hebt dan ook geen extern toetsenbord nodig. Wel heb je een USB muis nodig. Het is van belang om een muis te hebben met USB aansluiting voor de eerste keer installeren. Hierna heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een draadloze muis.

Gebruik je de Raspberry Pi 400 om een desktop computer te bouwen? Dan heb je een beeldscherm en een kabel nodig. Dit beeldscherm gebruik je als TV of computer monitor. Als het scherm ingebouwde speakers bevat, kun je ook al geluid afspelen.

Om de Raspberry Pi 400 te beschermen, is een passende hoes essentieel. Het biedt bescherming tegen bijvoorbeeld nattigheid. Daarnaast voorkomt het krassen op het toetsenbord.

De benodigdheden kort op een rij:

  • Een stroomtoevoer met minimaal 3.0 amp.

  • Een microSD kaart.

  • Een USB muis.

  • Een beeldscherm met passende kabel.

  • Een passende hoes (optioneel).

ESP8266

De ESP8266 is een zogeheten SoC, System on a Chip. Kort gezegd betekent dit dat de chip een krachtige microcontroller is. Een SoC is terug te vinden in auto’s, telefoons en ziekenhuisapparatuur. Het is een chip die de mogelijkheid biedt om met WiFi verbonden te worden. Dit houdt in dat je er interessante projecten mee kunt uitvoeren. De chip wordt dan ook vaak gebruikt voor Internet of Things projecten. In combinatie met de software Arduino maak je er op een gemakkelijke manier een project mee. Voorbeelden zijn een weerstation, een lichtknop of een communicatieproject in combinatie met de Raspberry Pi 400.

 

https://www.elektor.nl/

Gerelateerde artikelen

Makelaar Gerd Krügel – vastgoedmakelaar in Hamburg voor E1 International Investment Holding

Hoe kan je een aanvullend pensioen opbouwen?

Praktische tips voor een snelle boekhouding