ABNY
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een jacuzzi?

Steeds meer landgenoten geven er de voorkeur aan om te genieten in hun eigen tuin. Daardoor neemt niet alleen de belangstelling voor een eigen zwembad toe. We dromen steeds meer van een eigen jacuzzi kopen. Daardoor wordt de keuze aan soorten, modellen, uitvoeringen steeds groter. De juiste keuze maken is dan ook erg belangrijk, want de aankoop van een jacuzzi is al een stevige investering. Om een dure miskoop te voorkomen hou je dus best met enkele belangrijke factoren rekening. Waar moet je zeker op letten bij de aankoop van een jacuzzi?

Leg eerst je budget vast

Voor je op zoek gaat naar de meest geschikte jacuzzi leg je best eerst je beschikbaar budget vast. Zo jaag je geen onhaalbare dromen achterna. Eens je budget vastgelegd wijk je daar niet meer van af. Dat maakt het kiezen van je eigen jacuzzi heel wat makkelijker.

De beste plaats voor je jacuzzi

Vooraf bepaal je best ook de plaats van je jacuzzi in je tuin. Hou rekening met de beschikbare ruimte en zorg voor de nodige privacy. Zorg voor zo weinig mogelijk pottenkijkers om ongestoord van je jacuzzi te kunnen genieten. Zorg desnoods voor een aangepaste beplanting. Zo heb je tegelijk een mooi natuurlijk decor voor je jacuzzi. Zorg er ook voor dat je jacuzzi een veilige en stabiele plaats krijgt in je tuin.

Energieverbruik

Hoeveel energie je jacuzzi gebruikt is uiteraard een belangrijke factor tijdens je zoektocht. Tussen de diverse soorten jacuzzi’s zijn er verrassende verschillen op het vlak van hun energieverbruik te noteren. Kijk dit goed na en overweeg hoe vaak je je jacuzzi zult gebruiken. Gebruik je jouw jacuzzi elke twee dagen, en vervang je het water gemiddeld vier keer per jaar, dan varieert de gemiddelde kostprijs tussen de 0,80€ en 1,35€ per dag.

Goed geïsoleerde jacuzzi

Kies voor een goed geïsoleerde jacuzzi. Goed geïsoleerde jacuzzi’s behouden langer hun warmte, zodat je heel wat op hun energiekosten kunt besparen.

Aparte stroomgenerator

Om het energieverbruik van je jacuzzi zoveel mogelijk onder controle te houden kun je hen best aansluiten op een aparte stroomgroep.

Jacuzzi voor hoeveel personen?

Ben je van plan in je eentje, met je gezin of ook samen met familie of vrienden in je jacuzzi te genieten? Daar hangt dus het aantal zitplaatsen en de afmetingen van je toekomstige jacuzzi van af. Hoe hoger het aantal zitplaatsen hoe hoger ook het prijskaartje. De prijs wordt hierdoor ook sterk beïnvloed.

Zitten en- of liggen 

Er zijn jacuzzi’s met meerdere uitvoeringen. Volstaat het dat je er in kunt zitten of liggen of gaat je voorkeur uit naar een beiden? Maak voor je aan je zoektocht beging duidelijk wat je wilt en hou er rekening mee dat je in een jacuzzi niet kunt zwemmen zoals dat in en zogenaamde zwemspa wel het geval is.

Vele opties

Je hebt keuze uit vele opties. Die gaan van relaxerende muziek tijdens je verblijf in je jacuzzi, tot een aangepaste sfeerverlichting en extra massagejets. Met hoe meer opties je jacuzzi is uitgerust hoe hoger zijn prijskaartje zal zijn.

Jacuzzi kopen

Koop je jacuzzi bij een officieel erkende leverancier. Dat kan je achteraf heel wat ontgoochelingen besparen. Bij officieel erkende leveranciers van jacuzzi’s geniet je de beste dienst- na- verkoop. Jacuzzi’s met de beste prijs-kwaliteitsverhouding vind je vaak online. Vergelijk de leukste aanbiedingen, zo kun je vaak verrassend veel besparen. Prijzen die te mooi op waar te zijn, zijn dat vaak ook. Kies dus ook hier voor de gulden middenweg. De beste jacuzzi is vaak niet altijd de duurste, maar bespaar zeker niet op kwaliteit. Dan kom je vaak bedrogen uit.