ABNY
Zakelijke dienstverlening

De meerwaarde van een uitzendbureau, lees er hier alles over!

Wat is precies een uitzendbureau en wat doet het voor werkgevers en werknemers? Wikipedia zegt het volgende over uitzendkantoren: ‘Een uitzendbureau (in Vlaanderen ook uitzendkantoor of interimkantoor genoemd) is een intermediair bedrijf op de arbeidsmarkt. Het bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken (de uitzendkracht) en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben (de inlener).’ Maar is daarmee alles gezegd? Wij denken van niet. In dit artikel lees je hoe een uitzendbureau een grote meerwaarde kan geven. Wij gingen onze inspiratie opdoen bij Uitzendbureau N2 People.

Uitzendbureaus met juist dat tikkeltje meer

Elk uitzendbureau heeft zo zijn eigen domeinen en specialiteiten. Zo is Uitzendbureau Uden is bijvoorbeeld gespecialiseerd in automotive, techniek en logistiek. Ze kennen deze domeinen door en door en gaan daarom ook een stapje verder. Ervaren uitzendbureaus kunnen jou als bedrijfsleider of recruiter raad geven als het gaat om de invulling van een tijdelijke job. Er zal bijvoorbeeld niet alleen gesproken worden over de vereiste kennis of het aantal jaren ervaring die een kandidaat moet kunnen aantonen. Er zal ook bekeken worden in welke werkomgeving de werknemer terecht komt. Hoe is de sfeer binnen het bedrijf en binnen het team? Gaat het om een klassiek familiebedrijf of om een grote internationale firma? Wat is de gemiddelde leeftijd van het personeel? Hoe zit het met de hiërarchie en de bedrijfsleiding? En hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met het maken van overuren? Dit en nog veel meer vragen komen naar boven wanneer jij als bedrijf je aanvraag doet bij het uitzendbureau. Op die basis gaan zij dan voor jou de geschikte kandidaat zoeken. Dit betekent dat jij enkel kandidaten over de vloer krijgt die voor een groot deel voldoen aan jouw eisen.

Een meerwaarde voor beide partijen

Ook met de uitzendkracht wordt in detail bekeken welke job hij of zij precies zoekt. En daarbij wordt ook besproken in welk type van bedrijf hij of zij wil werken. Werkt de kandidaat graag in team of liever zelfstandig? Zijn overuren en weekendwerk bespreekbaar? En zoekt de kandidaat een leidinggevende of een uitvoerende functie? Ook hiermee wordt nauwgezet rekening gehouden als het uitzendbureau kandidaten naar jouw bedrijf toe stuurt. Je zou de meerwaarde van een uitzendbureau kunnen samenvatten als: tussen de regeltjes door lezen wat er van beide kanten verwacht wordt. ‘De juiste man/vrouw op de juiste plaats’ is hier helemaal aan de orde!