ABNY
Bedrijven

Drie heerlijke recepten die je met zeewier kan maken

Zeewier, het is een lekkernij uit de zee die steeds meer gebruikt wordt bij verschillende soorten gerechten. Voor vegetariërs en vegans is deze plant het perfecte alternatief voor vlees of andere dierproducten. Zee wier bevat namelijk de juiste voedingsstoffen, is voedzaam en er kan vrijwel alles van gemaakt worden. Zo heb je bijvoorbeeld zeewier burgers, zeewier chips of zelfs zeewier hotdogs. Kortom met deze plant is veel mogelijk op het gebied van eten en dan hebben we het nog niet eens gehad over het toepassen van zeewier in traditionele gerechten, zoals een zeewiersalade, zeewier pasta of een zeewier friet.

Een heerlijke zeewiersalade

De zeewiersalade is de perfecte oplossing voor een nog gezondere en vooral vegan salade. Door het zeewier toe te voegen krijg je veel voedzame voedingsstoffen binnen en hoef je dus geen gebruik te maken van vleesvervangers. Bovendien is het erg gezond doordat zeewier vol zit met calcium, natrium en fosfor. Het is dus niet alleen voedzaam maar ook nog erg goed voor je. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke zomerse zeewiersalade met komkommer, radijs en knoflook.

Overheerlijke zeewier pasta

Gek op pasta? Dan is dit gerecht de ideale oplossing voor je. Zo kun je een heerlijke pasta aioli maken met rode peper en zeewier. Dit recept is heerlijk fris en daardoor perfect voor een zomerse dag. De aioli en de zeewier zorgen voor een unieke smaak waardoor de past nog makkelijker naar binnen gaat, kortom een ideale oplossing en gerecht voor een warme dag!

Lekkere knapperige zeewier friet

Geen hoofdgerecht maar wel lekker, deze zeewier friet geeft je frieten dat extra beetje smaak en zorgt vooral voor een heerlijke bite. Perfect bij een zeewierburger of een zeewier hotdog. De smaken komen goed overeen en geen van de smaken overheerst de ander. Hierdoor is dit een ideale toevoeging aan een zeewiersalade of een ander op zeewier gebaseerd gerecht. Tip: gebruik hierbij een heerlijke vegan mayo of aioli dip. Dit geeft nog een romige smaak aan je gerecht waardoor het in het geheel nog lekkerder wordt en jij en je gasten hun vingers blijven aflikken!

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/zeewiersalade/

Gerelateerde artikelen

Veilig en vertrouwd op vakantie in eigen land, in jouw eigen vakantiehuis

Een vegetarisch schema volgen, waar begin je mee?

Audiovisuele oplossingen voor uw evenement