ABNY
Eten en drinken

Hoe werkt bier brouwen?

Bier brouwen is een aloude vaardigheid die van generatie op generatie is doorgegeven. Er komen veel dingen kijken bij het brouwen van een partij bier, waaronder ingrediënten, apparatuur en fermentatie.

Het brouwen omvat 4 hoofdstappen:

1. Malen en mengen van gerstemout, hop en water om “wort” te vormen;

2. Het mengsel fijnstampen in een maischvat om suikers te extraheren;

3. Het wort 60 minuten koken om het te steriliseren en het volume te verminderen;

4. Gist toevoegen om de fermentatie te starten terwijl het mengsel naar een vergister wordt verplaatst.

Apparatuur voor thuisbrouwen die u nodig hebt om bier te brouwen

Thuis bier brouwen kan een geweldige hobby zijn en het is vrij eenvoudig om te beginnen. U hoeft alleen de benodigde apparatuur voor het brouwen aan te schaffen. Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt om bier te brouwen is een vergister of een vergistingsvat. Dat komt omdat je je moutextract erin doet en het laat fermenteren tot alle suiker op is en je in plaats daarvan alcohol hebt. U kunt deze fermentoren online of in uw plaatselijke thuisbrouwwinkel vinden.

Wat zijn de beste soorten bier om te brouwen?

Dit is een vraag die veel mensen hebben als ze overwegen om thuis te gaan brouwen. Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij het kiezen van het beste type bier om te brouwen voor uw persoonlijke smaak, evenals het type brouwapparatuur dat u heeft en uw persoonlijke voorkeur. Er zijn 3 hoofdsoorten bier om te brouwen: extract, volledig graan en gedeeltelijke puree. Extractbieren hebben meer tijd nodig dan gedeeltelijk gepureerde bieren omdat ze extracten koken en mengen met gist; extractbieren hebben echter over het algemeen een betere smaak dan volledig graan- of gedeeltelijk beslagbier, omdat ze meer moutextract van gerst bevatten. Alle graanbieren hebben meer tijd nodig dan elk ander type bier, omdat granen worden gepureerd voordat ze in water worden gekookt; alle graanbieren hebben echter meestal rijkere smaken dan elk ander type bier, omdat de granen de suikers leveren.

Ingrediënten voor receptrecepten voor ambachtelijk bier

Bier is misschien het meest pupulaire drankje ter wereld. Alleen al in Amerika zijn er ongeveer 5.000 brouwerijen, met elk jaar een paar honderd meer. De populariteit van bier is zo gegroeid dat we een explosie van nieuwe stijlen en variëteiten hebben gezien, van ambers en porters tot IPA’s en imperial stouts. Maar waar bestaat een bier uit? Het bestaat uit water, gerstemout (die de suiker voor de fermentatie levert) en hop (om smaak toe te voegen). Gist wordt gebruikt om suiker om te zetten in alcohol, terwijl hop bitterheid toevoegt om de zoete smaken van de mout in evenwicht te brengen. Voor meer recepten of informatie kun je de website van Brouwpunt.nl bezoeken. Zij zijn in Nederland een populair merk dat tientallen soorten bierbrouw pakketten verkopen.

 

Gerelateerde artikelen

De lekkerste salades bij de barbecue

Alleen de beste whisky

Gemakkelijke gezonde recepten