ABNY
Image default
Bedrijven

4 tips voor het bedrukken van verzenddozen

Als je de verzending van je producten een unieke uitstraling wilt geven die past bij jouw merk, dan is een eigen ontwerp van de verzenddoos een must! Door middel van verzenddozen te voorzien van de eigen merkidentiteit, zorg je er niet alleen voor dat jouw merk overal te zien is, maar de ontvanger van je pakket weet tevens direct met wie hij of zij te maken heeft. Om je te helpen bij het vormgeven van je eigen verzendverpakkingen, zetten we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje. 

Gebruik de bovenkant van de doos 

Wanneer klanten hun bestelde producten ontvangen, is het eerste dat zal opvallen de afdruk op de bovenzijde van de verpakking. De bovenkant van de doos is een ware blikvanger en een geslaagd design zorgt voor een uitnodigend element. Probeer daarom speciale aandacht te besteden aan het belangrijkste onderdeel van de verpakking. Een gewoonlijke keuze is om het logo van je onderneming centraal te plaatsen. Vervolgens kun je hieromheen een ontwerp bouwen. 

Vermijd de hoeken

Om te zorgen voor de juiste plaatsing van het ontwerp van de verzenddoos, is het belangrijk om de hoeken vooral te vermijden. Wanneer je de belangrijkste afbeeldingen namelijk naar de hoeken verplaatst, dan verhoog je het risico op een ontwerp dat zijn doel misloopt, namelijk dat het gevoel van herkenning wordt gemist. Houd er daarom altijd rekening mee om jouw logo te centreren, zodat je klant in een oogopslag weet door wie het pakket is verzonden.

Kies voor een geestige tekst 

De beste merken zorgen ervoor dat hun huisstijl op een unieke manier wordt weergegeven op de verzenddoos. Bedenk daarom leuke ideeën voor teksten die passen bij jouw merk en klanten. Teksten die de aandacht trekken van je klanten zijn uiteenlopend. Kies bijvoorbeeld voor interessante informatie zoals een prijsvraag. Een ander leuk voorbeeld is om je klanten een andere functie mee te geven voor de verzenddoos, zoals een kijkdoos of speeltje voor de huisdieren! 

Zorg voor verbinding

Een ander goed idee voor de vormgeving van de verzenddoos, is om je social media zichtbaar te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je klanten weten waar ze op de hoogte gehouden kunnen worden van je merk, producten en services. Hiermee vergroot je naast fysieke zichtbaarheid, tevens jouw populariteit op het internet. 

 

Wil jij jouw verpakkingen graag voorzien van een unieke uitstraling die precies past bij je merk, zoek dan eens op verpakking bedrukken voor het vormgeven van diverse soorten verpakkingen op een onderscheidende manier. 

 

https://www.drukzo.nl/folders