ABNY
Bedrijven

Hoe traditionele print belangrijk blijft voor de zaak

Om je eigen zaak te runnen is vaak noodzakelijk dat je ook met marketing bezig bent. In een wereld die steeds meer digitale diensten aan begint te bieden, is het belangrijk dat je ook nog met traditionele prints bezig bent. Niet alleen is persoonlijk netwerken en persoonlijke introductie (via-via) nog altijd het beste, ook ga je een hoop lokale mensen bereiken met prints die je digitaal gaat missen.

Traditionele print

Onder traditionele print kun je flyers en folders verstaan, maar ook allerlei andere merchandise die bedrukt kan worden. Met deze uitingen kun je mensen op straat bereiken, op evenementen, in de kroeg, in winkels, waar je maar wilt. Je kunt uithangborden maken maar je kunt ook zelf lopende reclame zijn. Zo zorg je voor aanknopingspunten met visitekaartjes en bijvoorbeeld kleding.

Witte shirts

Een simpele manier van bedrukken voor de zaak is een stapel witte shirts kopen en deze (laten) bedrukken. Probeer iets grappigs te bedenken als je een aanknopingspunt wilt maken, of zorg simpelweg voor een website of verwijzing naar contactinformatie. Op deze manier kun je makkelijk beginnen met je eigen promotie, en je maakt er nog een simpel gebruiksvoorwerp van ook. Zo is je geld nooit verspild. Witte shirts zijn een goed uitgangspunt.

Druk voor buiten

Buiten kun je zowel versiering hangen om op te vallen, als borden die informatie leveren. Denk bij versiering aan kleurrijke eyecatchers en lampjes, en bij informatieborden aan bijvoorbeeld borden met een specifiek biermerk of een softijs om te laten zien dat je iets verkoopt. Met deze borden krijg je aanhangers van een bepaald merk makkelijker jouw horecagelegenheid binnen. Zo kun je nadenken over andere waren die bij jouw bedrijf passen.

Het één sluit het ander niet uit

Het beste is echter altijd om zowel traditionele marketing als digitale marketing met elkaar te combineren. Zo heb je het beste van twee werelden. Digitale marketing helpt mensen om je bedrijf te vinden en je positie op google te verbeteren. Daarnaast kun je lokaal marketen op je omgeving om de juiste mensen binnen te krijgen. Traditionele marketing daarentegen heb je nodig om mensen te laten weten dat je bestaat in de buurt en dat ze je op straat makkelijk kunnen vinden. Gecombineerd zorgen deze twee soorten voor optimale vindbaarheid.

https://mijnwittetshirts.nl/

Gerelateerde artikelen

Veilig en rustig wonen

De mooiste keuken Bergen op Zoom vind u bij Schuurbiers

Online EOS kopen