ABNY
Image default
Bedrijven

Efficiënt sorteren met een belt conveyor

Een belt conveyor wordt ook wel een transportsysteem genoemd. Een voorbeeld van een transportsysteem is een transportbandsysteem. Door een transportbandsysteem te gebruiken wordt het mogelijk om efficiënt en snel te sorteren. De nauwkeurigheid van dit type transportsysteem is optimaal, hierdoor is ook de sortering van de producten perfect. Door de juiste transportband binnen jouw bedrijf te gebruiken, bespaar je een hoop tijd en dus ook meteen een hoop kosten. Op het moment dat je meer wilt weten over een transportbandsysteem, is het slim om hierover eens contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf. Hierdoor weet je zeker dat je straks gebruik kunt maken van het beest optimale transportsysteem voor jouw bedrijf.

Vraag om advies op maat

Ieder bedrijf is anders. Zo zal het ene bedrijf een transportsorteerband gebruiken om fruit te sorteren, terwijl jij zo’n transportband wilt gebruiken om bossen bloemen op te transporteren. Ook is het mogelijk dat zo’n band gebruikt wordt voor intern transport. Omdat transportbanden modulair gebouwd zijn, kan deze belt conveyor geheel naar jouw wensen en behoeften worden aangepast. Zo’n transportsorteerband is ook geschikt op het moment dat je op zoek bent naar een transportsysteem wat ruimtebesparend is. Een gespecialiseerd bedrijf kan op de locatie van jouw bedrijf ter plekke de situatie bepalen en beoordelen. Hierdoor wordt het mogelijk om iedere vierkante meter binnen jouw bedrijfslocatie optimaal te benutten.

Verschillende transportbanden

Op het moment dat je op zoek gaat naar transportbanden zal je zien dat er ruime keuze in is. Zo kun je onder andere kiezen voor een mat-top transportband. Deze band is bijna geruisloos, heeft weinig onderhoud nodig en is van een hoge en duurzame kwaliteit. Een bijkomend voordeel van dit type belt conveyor is dat deze ruimtebesparend is. Ook is er een kettingtransporteur verkrijgbaar die voornamelijk gebruikt wordt door bedrijven die voornamelijk kleinere producten produceren. Met betrekking tot een transportsysteem is er dus van alles mogelijk.

https://www.fssolutions.nl/conveyors/belt-conveyor/