ABNY
Woning en Tuin

5 tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

Is je bestaande huis toe aan een nieuwe badkamer of zoek je een nieuwe badkamer voor je nieuwe woning? Dan is de vraag waar begin ik niet zo raar. Een badkamer inrichten kan veel tijd, energie en vooral veel geld kosten. Het is daarom belangrijk om een aantal stappen te doorlopen. Deze stappen en verdere tips worden in deze blog beschreven.

Laat je inspireren!

Ben je nog niet helemaal uit wat je nou echt leuk vind? Dan is het altijd goed om enige inspiratie op te doen. Dit kan je doen naar tijdschriften te kijken of naar de winkel te gaan. Tegenwoordig is het ook nog makkelijker en kan je vaak dingen al terug zien op social media. Zo is Pinterest zeker een aanrader. Hier plaatsen vele mensen hun keuken en misschien zit daar wel iets tussen wat jij ook leuk vind. Als je iets leuks ziet is het handig om de afbeelding op te slaan en uiteindelijk alle afbeeldingen te verzamelen. Op die manier kan je een bord maken met alles wat jij leuk vind. Het beste is om dat dan te delen met iemand en zo kan je tot een mooie keuze komen

Planning ontzettend belangrijk!

Zonder goede planning zal de nieuwe badkamer veel tijd, energie en geld gaan kosten. Het is daarom belangrijk om goed op papier te hebben wat wanneer geplaatst wordt en door wie. Dit zorgt voor rust in het hoofd en je kan andere dingen voor het huis om deze gebeurtenissen heen plannen. Zo kan je dus op andere bezig zijn met de slaapkamer of woonkamer. Zorg wel dat je wat ruimer zit in planning, want het komt maar al te vaak voor dat iets weer te laat is geleverd of wat meer tijd kost om te plaatsen.

Bepaal je budget!

Het is van te voren ook goed om een budget vast te stellen. Vaak kan je beter wat ruimer zitten in budget, omdat er altijd wel weer onverwachte kosten bijkomen. Om geld te besparen kan je ook bepaalde dingen zelf doen. Misschien heb je wel een handige vriend of kennis die kan helpen bijvoorbeeld. Verder kan je het sloopwerk en het verven vaak ook proberen zelf te doen. Je betaald namelijk heel veel aan personeelskosten als je mensen het laat installeren. Bepaalde badkamermeubels is niet makkelijk om zelf te doen, maar de kleine dingen kan je mogelijk wel zelf doen.

Verlichting maakt of kraakt de badkamer

De verlichting in de badkamer bepaalt voor een groot deel hoe de badkamermeubels naar voren komen. Het beste is om verschillende soorten verlichting aan te schaffen. Zo heb je sfeerverlichting wat zachter is van kleur en ideaal is als je lekker in bad gaat en heb je fel licht nodig voor bij de spiegel als je bijvoorbeeld je make-up wilt doen.

Vergeet de opbergruimte niet!

Het wil nog wel eens voorkomen dat mensen de focus hebben op de douche, bad, wastafel en andere essentiële onderdelen, maar dan de opbergruimte vergeten. Zonder opbergruimte word je badkamer ook weer rommelig wat de sfeer en uitstraling negatief beïnvloed. Het is toch handig om je verzorgingsproducten, handdoeken en andere producten in de badkamer kwijt te kunnen. Zorg er dus voor dat je een mooie badkamerkast of een wastafelonderkast aanschaft voor de badkamer. Je kan verder ook nog denken aan haakjes voor de handdoeken of een rekje in de douche voor de douchespullen.

Gerelateerde artikelen

Bestel verhuisdozen eenvoudig online

Een Trespa of Keralit dakkapel plaatsen?

Vloerbedekking Veenendaal kopen