ABNY
Image default
Beauty en verzorging

Alles over de lavendelolie

Als je etherische olie gebruikt dan weet je vast dat er verschillende oliën op de markt zijn. Zo heb je eucalyptusolie, maar ook salieolie, cederolie, bergamotolie en dennennaaldolie. Allemaal prima oliën, maar wist je dat lavendelolie een van de meest populaire etherische oliën ter wereld is? Dat is die niet voor niets, want je kunt deze olie op heel veel manieren gebruiken. Daarnaast ruikt de olie ook nog eens lekker en zorgt de olie ervoor dat je je meer ontspannen voelt. Wat wil je nog meer?

 

Weetjes

Er zijn vast nog een heleboel dingen die je niet wist over de lavendelolie. Wij hebben drie weetjes voor je op een rijtje gezet.

  • Weetje 1: de lavendelolie wordt met stoom gedistilleerd uit de bloeiende toppen van de plant.
  • Weetje 2: het Engelse woord lavender is afgeleid van de Latijnse woorden lividus lavare. Lividus verwijst naar de blauwe kleur van de plant en lavare betekent wassen. Vroeger gebruikte men lavendel namelijk om zich mee te wassen én om de was te doen.
  • Weetje 3: er is ongeveer 2,5 vierkante meter nodig aan lavendelplanten om een flesje etherische olie van 15 milliliter te maken.

 

Olie gebruiken

Wil je de lavendelolie gebruiken? Dan kan dat op meerdere manieren. Je kunt bijvoorbeeld vier druppels lavendel toevoegen aan je bad, maar je kunt ook een druppel op je handpalmen aanbrengen en deze druppel inwrijven op je kussen voordat je gaat slapen. Daarnaast kun je de etherische olie in een verstuiver gebruiken. Je huis zal op deze manier lekker ruiken.

 

Aanschaffen

Je kunt de lavendelolie online aanschaffen bij verschillende websites. Een website als Origanic biedt deze olie ook aan. Als je een olie aanschaft draag je ook nog eens bij aan een schoner milieu, want ze werken alleen met de allerbeste leveranciers. Betaal zoals jij wilt en geniet binnen drie dagen van jouw bestelling.