ABNY
Woning en Tuin

Het voordeel van pvc vloeren

Is het tijd om je huis een mooie make over te geven? Dan kun je de vloer niet overslaan! Je hebt tegenwoordig de keuze uit allerlei verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de schitterende pvc vloeren. Door te kiezen voor een vloer van pvc kun je profiteren van diverse voordelen. Zo is dit type vloeren goed bestand tegen vocht en vloeistoffen, zelfs als er regelmatig een glas omvalt of een vaas overstroomt. Daarnaast zijn pvc vloeren ontzettend slijtvast, waardoor ze veel langer meegaan dan andere vloersoorten. Dankzij de prachtige dessins is je nieuwe vloer van pvc ook nog eens een plaatje om te zien. Wil jij ook zo’n fraai pvc vloer in huis? Dan heb je de keuze uit twee hoofdsoorten: een standaard pvc vloer of een vloer van klik pvc. Het verschil tussen twee types zit hem vooral in de manier waarop ze gelegd moeten worden. Iedere pvc vloer wordt opgebouwd met behulp van stroken. Deze hebben hetzelfde formaat als laminaat en beschikken eveneens over een fraai houtpatroon. We vertellen we je graag wat meer over het verschil tussen standaard en klik pvc vloeren.

Standaard pvc vloeren 

Je hoeft alleen maar het aanbod van een goede webshop in vloeren te bekijken, om te zien wat er allemaal mogelijk is. Misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar een standaard pvc vloer. Wil je deze zelf gaan leggen? Dan is het belangrijk om van tevoren eerst de ondergrond goed egaal te maken. We raden je aan om het vloeroppervlak grondig te schuren. Zo weet je zeker dat je nieuwe vloer van pvc keurig recht komt te liggen. Hierna kun je verder met het daadwerkelijke leggen van de vloerstroken. Voor het beste effect dien je deze te verlijmen. Natuurlijk kun je het leggen van je nieuwe vloer ook uitbesteden aan je lokale vakbedrijf. 

Klik pvc vloer leggen

Een andere heel mooie optie is de klik pvc vloer. Dit type pvc vloeren is een heel stuk eenvoudiger te leggen, mede dankzij het handige kliksysteem. Kies je voor een klik vloer? Dan hoef je de ondergrond niet eerst te egaliseren. Je kunt direct aan de slag met het leggen van de vloerdelen. Ze klikken handig en gemakkelijk in elkaar. Denk van tevoren alvast na over het gewenste patroon. Je kunt je nieuwe klik pvc in rechte lijnen leggen (het halfsteense verband), maar ook zijn er andere opties. Zo zien we dat steeds meer mensen kiezen voor visgraat pvc vloeren. Hierbij worden de vloerdelen haaks tegen elkaar gelegd, waardoor een bijzonder fraai en luxe effect wordt gecreëerd. 

Welk type pvc vloer voor mijn woning?

Wil jij zelf ook zo’n prachtige vloer van pvc? Dan valt er genoeg te kiezen. Bepaal eerst het type vloer (standaard of klik pvc) en kies daarna een mooi motief en een passende kleur. Bij een goede aanbieder heb je verder de keuze uit diverse topmerken als Belakos, Bodiax en Gelasta.

Gerelateerde artikelen

Geef je woonkamer een make-over!

Het kiezen van een Water Damp Haard

Heb je een makelaar nodig?