ABNY
Dienstverlening

Letselschade opgelopen met thuiswerken?

Een groot deel van de mensen hebben er de afgelopen tijd mee te maken gehad. Thuiswerken door het gevolg van van de corona uitbraak. Het is de normaalste zaak van de wereld dat we thuis nu een werkplek gecreëerd hebben of een laptop op de tafel hebben staan om ons werk te doen. Ook tijdens het thuiswerken kun je te maken krijgen met het oplopen van letselschade. Ben jij hier zelf voor verantwoordelijk omdat het je eigen woning betreft of is toch je werkgever hier verantwoordelijk voor? We leggen je het uit in dit artikel zodat het direct een stuk duidelijker voor je is. 

De werkgever heeft een zorgplicht

Als eerste is het goed om te weten dat je werkgever een zorgplicht heeft voor al haar medewerkers. Dit is ook het geval op het moment dat jij thuis moet werken. Je werkgever moet ervoor zorgen dat de plek waar je werkt voldoet aan alle veiligheidseisen. Ondanks dat we in de praktijk zien dat hier weinig mee gebeurd. Loop je tijdens de werkzaamheden in je eigen woning letselschade op is je werkgever hier in de meeste gevallen voor verantwoordelijk. Het is aan jou om de feiten wel te kunnen bewijzen. De werkgever moet daarentegen bewijzen dat hij er alles aan heeft gedaan om te voldoen aan een veilige werkomgeving voor de werknemer. Heeft de werkgever zich netjes aan alle regels gehouden die onder de zorgplicht vallen dan ben je zelf op dat moment aansprakelijk voor je letselschade. 

Werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek

Als je werkgever wilt dat je thuis gaat werken moet deze ervoor zorgen dat jij over een werkplek beschikt die aan alle veiligheidseisen voldoet. Zo kan er eventuele letselschade voorkomen worden. Werk je bijvoorbeeld achter een laptop dan moet er voor worden gezorgd dat er gewerkt kan worden aan bureau, en dat je kunt zitten op een bureaustoel met de juiste hoogte. De werkgever moet dit voor jou bekostigen. Niet alle werkgevers werken hier vrijwillig aan mee dus het is belangrijk dat jij dit wel eist. Je wilt niet zelf aansprakelijk worden gesteld voor eventuele opgelopen letselschade.

Neem contact op met https://www.deletselschadehelpdesk.nl/ als je hulp nodig hebt met dit soort kwesties. 


Gerelateerde artikelen

Uw gevel laten reinigen

Recruitment is een moeilijk vak

9 maanden invulboek