ABNY
Vakantie

Kies je voor Rome of voor Milaan?

Bezienswaardigheden Rome:

Rome heeft ontelbare archeologische vindplaatsen, oude kunst, wijdverspreide antieke ruïnes, renaissancistische werken, middeleeuwse gebouwen, basilieken, gotische fonteinen en piazza’s, musea, die 2500 jaar geschiedenis beslaan.

Vaticaanstad is een onafhankelijke staat binnen Rome, het centrum van het christendom. De Sint-Pietersbasiliek is de grootste christelijke kerk ter wereld. De Sixtijnse Kapel en Michelangelo’s meesterwerken in renaissancistische fresco’s, Bernini’s barokke werken, de 136 m hoge koepel en het schitterende stadspanorama, zijn allemaal opmerkelijke bezienswaardigheden. Het Sint-Pietersplein is de plaats waar de paus elk jaar het volk toespreekt.

De Trevifontein en Piazza di Spagna (Spaanse trappen) zijn twee van Rome’s bekendste barokke bezienswaardigheden en ontmoetingsplaatsen. Het Pantheon is een prachtig bewaarde oude Romeinse tempel met ’s werelds grootste koepel van ongewapend beton.

Het nabijgelegen Piazza Navona is een oud plein met verschillende fonteinen. Het is een levendige plaats met talrijke terrasjes en straatartiesten.

Op de Capitolijnse Heuvel, de oudste van de 7 heuvels van Rome, staan de monumenten Victor Emmanuel II en Piazza del Campidoglio. Vlakbij liggen het Colosseum (het grootste symbool van het oude Rome), het Romanum en de Keizerlijke Fora (openbare pleinen), en het grootste stadion van het antieke Rome, Circus Maximus.

Bezienswaardighden Milaan:

Milaan heeft ook belangrijke kunst en architectuur. De Duomo di Milano is een grote gotische kathedraal en museum, waarvan de bouw 600 jaar duurde, en ligt midden in het centrum van de stad. Het beste uitzicht op de skyline van Milaan heb je als je over het dak van de kathedraal loopt.

Het Klooster van Santa Maria Delle Grazie is een renaissancekerk met een geraffineerd gotisch interieur. Het klooster herbergt de 15de eeuwse Laatste Super muurschildering van Leonardo Da Vinci, een van de meest herkenbare schilderijen in de westerse cultuur.

Castello Sforzesco is een van de grootste middeleeuwse citadellen van Europa, een 15de-eeuwse fortificatie waarin ook grote kunst van da Vinci en Michelangelo bewaard wordt. Een van de grootste bezienswaardigheden in Milaan met veel bezienswaardigheden op één plaats.

De Pinacoteca di Brera galerij is een Napoleaans paleis en museum gespecialiseerd in Italiaanse schilderkunst met werken van Titiaan en Caravaggio.
Het operagebouw La Scala is het centrum van Milaan’s culturele scène, een 18de-eeuws groot theater waar klassieke Italiaanse opera’s en balletten worden opgevoerd.

Milaan’s Quadrilatero Della Moda is een internationaal centrum voor mode en organiseert twee keer per jaar glamoureuze modeweken. Het stadion San Siro van AC Milan en Inter Milan zijn ook belangrijke bezienswaardigheden voor voetbalfans.

Gerelateerde artikelen

Tips voor op het laatste moment een bed and breakfast boeken

Leuke dingen om te doen in Bilbao, Spanje!

De voordelen van particulier beleggen in vastgoed