ABNY
Gezondheid

Betekenis van pigmentvlekken | Kom er direct achter

In de eerste plaats kan het moeilijk zijn om te definiëren wat we bedoelen als we bijvoorbeeld zeggen dat de huid lichter moet worden gemaakt. Dus, wat bedoelen we? Er zijn huidcrèmes en serums die beloven rimpels “op te vullen” en anderszins de “teint” van de huid aan te pakken.

Dan zijn er andere producten die donkere kringen onder de ogen of wallen onder de ogen doen verdwijnen, enz. En tenslotte zijn er vochtinbrengende crèmes die bedoeld zijn om, nou ja, de droge of verweerde huid te hydrateren.

Wat houdt het in en hoe kan je het tegengaan?

Nou, laten we meteen ter zake komen. We hebben het over huidbehandelingen die specifiek bedoeld zijn om donkere vlekken op de huid (ouderdomsvlekken) te verwijderen – punt uit. Er kunnen, en meestal zijn, andere voordelen van een goede lever vlek remover, maar het belangrijkste doel van het product moet zijn om licht huid pigmentvlekken; Spots meestal geassocieerd met het natuurlijke verouderingsproces, overmatige blootstelling aan de zon, littekens, of gewoon oude erfelijkheid.

Age Spot Remover, Dark Spot Corrector, Liver Spot Remover, Skin Lightening, of Pigmentatie Corrector, allemaal verwijzen ze naar min of meer hetzelfde en hebben ze één ding gemeen: pigmentvlekken lichter maken.

Welke ingrediënten zijn effectief?

Er zijn een paar ingrediënten waarvan bekend is dat ze effectief zijn. Eén ingrediënt, Hydroquinone, is echter het meest opvallende van de groep. Hydroquinone werkt zeer goed wanneer het plaatselijk wordt aangebracht zoals voorgeschreven, op de voorgeschreven manier, en gedurende de voorgeschreven tijd. Over-the-counter Hydroquinone is verkrijgbaar in concentraties tot 2%. Hogere concentraties zijn op recept verkrijgbaar.

 Hydroquinone kan problemen veroorzaken als het wordt ingenomen, dus zolang je het niet eet, is er niets aan de hand. Alle gekheid op een stokje, het is een feit dat de Food and Drug Administration Hydroquinone uitvoerig heeft onderzocht en herhaaldelijk heeft bevestigd dat het veilig is als topische behandeling.

Maar, eerlijke waarschuwing en gezond verstand, stel het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht. Gebruik een SPF sunblock of cosmetische bedekking die voldoende is om de UV-effecten van de zon tegen te houden.

Welke producten kan je vertrouwen?

Het oude gezegde “als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook” is hier zeker van toepassing. Tenzij uw ouderdomsvlekje van de ene op de andere dag verschijnt, is de kans groot dat het over een periode van vele jaren is ontstaan; hetzij door het natuurlijke verouderingsproces, hetzij door jarenlange overmatige blootstelling aan de zon.

De beste age spot removers werken voorzichtig en systematisch, over een periode van weken, om de ouderdomsvlek geleidelijk aan lichter te maken tot de gewenste tint. Een ouderdomsvlekverwijderaar die belooft “van de ene dag op de andere” of “onmiddellijk” te werken, moet u waarschijnlijk links laten liggen. Je kunt dit niet onmiddellijk verhelpen.

Wat zijn de kosten?

Zoals met alles wat cosmetica betreft, varieert de prijs van een bepaald product sterk. Er zijn producten die meer dan €100 kosten en andere veel minder. Het komt erop neer dat een potje Hydroquinone 2%, in ongeparfumeerde crèmevorm, ongeveer 30 euro kost.

Samenvatting

  • Als je huidverkleuringen (donkere vlekken) hebt en ze wilt verwijderen, ben je specifiek op zoek naar een huidoplichtende crème.
  • Over de toonbank verkrijgbare hydrochinon 2% is zeer effectief.
  • Zoek naar een product dat zijn tijd nodig heeft om te werken. Drie tot vier weken met 2 behandelingen per dag is redelijk.
  • Een goed product dat goed werkt, kost je ongeveer 30 euro.

 

https://www.carenschoice.com/

Gerelateerde artikelen

Schurft gaat rond!

Op zoek naar een tandartsstoel

Fysiotherapie in Nijmegen bij een betrouwbare fysiotherapeut