ABNY
Electronica en Computers

MacBook Pro 14-inch vs. MacBook Pro 16-inch

MacBook Pro 14-inch vs. MacBook Pro 16-inch

Ben jij op zoek naar een krachtige, gloednieuwe laptop? Dan ben je bij YourMacStore aan het goede adres. Wij bieden MacBooks aan voor de scherpste prijs. Twijfel je nog welke MacBook het beste bij jou past? Wij helpen jou de beste keuze te maken. Om jou te helpen is er een vergelijking gemaakt tussen de MacBook Pro 14-inch en MacBook Pro 16-inch. 

Specificaties

Beide modellen hebben dezelfde specificaties. Je kan kiezen tussen een M1 Pro of M1 Max chip tot 64GB RAM en 8TB opslag. Het verschil zit hem in het instapmodel. De MacBook Pro 14-inch begint met een 8-core CPU en 14-core GPU en de MacBook Pro 16-inch met 10-core CPU en 14-core GPU. Het verschil tussen deze instappers is 500 euro. Voor degenen die minder rekenkracht nodig hebben is het 14-inch model voldoende.  

Formaat

Zoals je aan de naam al kan zien is er een verschil in de grootte. De MacBook Pro 14-inch heeft een grootte van 14,2 inch (36,1 cm) en de MacBook Pro 16-inch is 16,2 inch (41,1 cm). Geen zorgen over het verschil in dikte. Het verschil in dikte is maar 1 mm. Moet je vaak je laptop meenemen naar bijvoorbeeld werk en school, dan is de 14-inch een perfect model voor jou. Als dit niet het geval is en je liever een groter scherm wil dan raden wij de 16-inch aan. Het scherm van het 16-inch model heeft een betere resolutie waardoor het beeld nog scherper is.

Gewicht 

Naast het formaat is er een groot verschil in gewicht. De 16-inch is een stuk zwaarder dan de 14-inch. Er is een verschil van maar liefst 500 gram. De MacBook Pro 14-inch heeft een gewicht van 1,61 kilo terwijl het 16-inch model een gewicht van 2,15 kilo heeft. Hierdoor is het ook minder aantrekkelijk om een 16-inch model mee te nemen naar werk of school. Niemand wil rondlopen met een tas die last geeft aan je schouders.

Batterijduur

Het is belangrijk om te weten wat de batterijduur van een laptop is. Als je een hele dag aan het werk bent op een laptop wil je natuurlijk dat de batterij de hele dag meegaat. Een MacBook Pro 16-inch gaat maar liefst tot 21 uur mee en een MacBook Pro 14-inch tot 17 uur. Het ligt eraan welke taken er worden verricht. Internetten kost meer stroom dan films kijken. 

Opladen

Ook is er een verschil in het opladen van beide modellen. De 14-inch heeft een extra optie om op te laden. Het bevat de Thunderbolt 4 en de MagSafe 3-poort terwijl het 16-inch model het moet doen met alleen de MagSafe 3-poort. Een voordeel voor de MacBook Pro 16-inch is dat er een sterkere oplader wordt meegeleverd, een 140w-adapter. De MacBook Pro 14-inch wordt geleverd met een 67W- of 96W-oplader. 

Conclusie

Beide modellen zijn krachtige laptops die geschikt zijn voor alle dagelijkse taken. Toch is er een aantal verschillen dat belangrijk is in het maken van een keuze voor de juiste laptop. De MacBook Pro 14-inch kan je door het formaat makkelijk meenemen naar werk of school zonder een al te zware tas mee te moeten brengen. Daarnaast heeft het model een batterijduur tot 17 uur en zijn er twee opties om het apparaat mee op te laden. Het model is ook te verkrijgen met een 8-core CPU en 14-core GPU.

De MacBook Pro 16-inch heeft een groot scherm en heeft een gewicht van 2 kg. Daarom is hij ook minder geschikt om mee te nemen. De laptop kan het beste op een vaste plek staan. De 16-inch heeft een grote accu, je kan maar liefst tot 21 uur internetten. Je laadt de 16-inch MacBook gemakkelijk op door de sterke 140W-oplader. Het model is te verkrijgen vanaf een 10-core CPU en 14-core GPU.

 

https://www.yourmacstore.nl/

Gerelateerde artikelen

Kies voor een Xbox Live abonnement van een jaar

Een drone kopen op zonne-energie?

De impact van interactieve technologie: bezoek een tech museum