ABNY
Image default
Financieel

Voordelen van spuitgieten

Het spuitgiet proces is tegenwoordig de voornaamste methode tot het ontwikkelen van plastic objecten. Er wordt zo veel van plastic gemaakt, plastic is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Alle plastic objecten die jij om je heen ziet kun je maken door middel van het spuitgiet proces. Maar wat zijn nu precies de voordelen van spuit gieten?

 

Gemakkelijk en efficiënt

Vanaf het begin van het spuitgiet proces tot aan de logistiek op het einde. Bij een spuitgietbedrijf kun jij alles van A tot Z laten regelen, zonder dat er overige partijen tussen zitten. Dit is voor jou als klant natuurlijk super gemakkelijk en na alle afspraken en een definitief akkoord tussen jou en het spuitgietbedrijf hoef jij nergens meer aan te denken. Wat ook de efficiëntie ten goede komt is dat het gehele spuitgiet proces weinig tijd kost. Voornamelijk als jij een grote oplage van één product wilt en dus kiest voor een meervoudige spuitgiet matrijs, zul je versteld staan van de snelheid waarmee jouw producten geleverd worden.

 

Hoogwaardige kwaliteit

Door middel van het spuitgiet proces, in combinatie met een spuitgiet matrijs, kunnen alle vormen die je maar wilt gemaakt worden. De vorm wordt namelijk bepaald door de matrijs en in de matrijs zijn alle vormen mogelijk. Door het spuitgiet proces, begint bij granulaat en wordt verhit tot een vloeibare substantie, is het mogelijk om hier allerlei versterkende materialen aan toe te voegen. Denk hierbij aan glasvezel, waardoor het eindproduct sterk en duurzaam gemaakt wordt. Hierdoor wordt het plastic eindproduct net zo sterk als een vergelijkbaar product van staal, echter een stuk minder zwaar.

 

Geautomatiseerd proces

Het gehele spuitgiet proces is geautomatiseerd, er komt geen mensen hand aan te pas. Doordat het gehele proces geautomatiseerd is, is de kans op fouten klein, relatief goedkoop en is het een snel proces. Doordat het proces onder mechanische druk plaats vindt, zullen alle voorwerpen van dezelfde badge identiek aan elkaar zijn en heb je geen enkele nabewerking nodig.

 

Verschillen in kunststof

Niet alleen kun je versterkende materialen toe voegen aan het spuitgiet proces, je kunt ook nog kiezen voor verschillende kunststoffen. Hierdoor ben jij niet verplicht tot het gebruik van één specifieke soort kunststof, waardoor je kunt kiezen tussen meerdere materialen.

Naarmate de ontwikkelingen toenemen voor het spuitgieten zal de keuze in het gebruik van materialen steeds groter worden, wat de kosten alleen maar ten goede zal komen. De beginstof kan voortkomen uit gerecycled plastic waardoor je oud plastic afval een nieuw leven geeft en je ook nog goed bezig bent voor het milieu.