ABNY
Woningen

De onzichtbare gevaren van kalkaanslag

Wist je dat de kalkaanslag in ons huis vooral ontstaat door een te veel aan mineralen in ons drinkwater? Van nature komen hierin namelijk de twee mineralen calcium en magnesium voor die uiteindelijk samensmelten tot kalk. Ondanks dat kalk in ons drinkwater niet schadelijk is, wordt kalkaanslag door veel mensen als vervelend ervaren. Dit is niet zo gek aangezien kalk veel nadelen met zich meebrengt. Hierbij kan je denken aan een droge huid, een vieze waterkoker of hardere handdoeken. Toch brengt kalkaanslag ook onzichtbare gevaren met zich mee. Lees snel verder en wie weet denk jij binnenkort heel anders over kalk! 

Kalkaanslag is in ieder huishouden aanwezig 

Vrijwel de meeste mensen herkennen kalkaanslag in huis als de vieze witgele aanslag die te vinden is op de douchekop. Deze aanslag is ontstaan doordat er veel kalk aanwezig is in het drinkwater. Wat veel mensen echter niet weten is dat langdurige kalkaanslag op douchekoppen er uiteindelijk voor zorgt dat er lekkages ontstaan en er minder waterdruk is tijdens het douchen. Dit laatste is te verklaren doordat kalk de douchekop gaatjes verstopt, waardoor je met minder stralen zult moeten douchen. Door regelmatig jouw douchekop te ontkalken met azijn voorkom je dit probleem.  

Huishoudelijke apparaten in huis 

Een ander veel voorkomend probleem in Nederlandse huishoudens is kalkaanslag in huishoudelijke apparaten. Dit zijn elektrische apparaten die dagelijks in aanraking komen met water. Hierbij kan je onder andere denken aan de waterkoker, pannen en de vaatwasser. Te veel kalk in deze huishoudelijke apparaten zorgt ervoor dat de werking aanzienlijk minder wordt. Kalkaanslag heeft immers een isolerende werking wat betekent dat jouw elektrische apparaten meer energie gaan verbruiken om hetzelfde resultaat te leveren. Dit heeft op de lange termijn een nadelig effect op jouw energierekening. Iets dat vandaag de dag enorm kostbaar is. Om dit te voorkomen is het verstandig om een waterontharderte nemen.  

Kalkaanslag direct aanpakken bij de kern 

Ervaar jij veel hinder in huis door kalkaanslag? Dan begrijpen wij als geen ander dat je dit probleem graag direct bij de kern wil aanpakken. Dit doe je gemakkelijk door te investeren in een waterontharder. Dit apparaat gaat het water ontkalkenin jouw woning, waardoor je altijd geniet van zacht water. Als grootste voordeel heeft dit dat alle bestaande kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt en je in de toekomst geen last meer hebt van kalk. Wanneer kies jij voor een kalkvrij leven? 

Gerelateerde artikelen

Alle typen matrassen

De mooiste huizen koopt u in Apeldoorn

4 tips om een huis te betalen in Apeldoorn