ABNY
Woningen

Het gebruik van eco-bouwmaterialen

Om te zorgen dat we de opwarming van de aarde verminderen, zijn we verplicht om drastische maatregelen te nemen. In de praktijk doen we dat door bij het bouwen gebruik te maken van bouwvriendelijke materialen (eco-bouwmaterialen), die minder schadelijk zijn voor het milieu. We kunnen bij het bouwen bijvoorbeeld natuursteen gebruiken en isolatiematerialen die ook minder schadelijk voor het milieu zijn.

De vloerplaten die in een woning gebruikt worden

Bij het bouwen van huizen worden ook vloerplaten gebruikt. De duurzame vloerplaten vindt u bij de eco-bouwmaterialen. Deze platen worden ook wel constructieplaten genoemd. Deze platen kunnen gebruikt worden voor het maken van de vloeren op de zolder of verdiepingsvloeren. Wanneer u kiest om duurzaam te bouwen en te isoleren van uw woning, kan de ondervloer daarbij niet ontbreken. Door het gebruik van deze vloerplaten, zal zowel het lucht-als contactgeluid worden tegengaan. U kunt kiezen uit twee soorten vloerplaten. U kunt gebruik maken van de OGB-plaat en de Sonoplaat.

De vloerplaten

De Sonoplaat bestaat uit houtvezelisolatie. Deze plaat biedt een goede geluidisolatie, thermische isolatie en is dampdiffusie-open. Deze platen zijn geschikt voor leem- en kalkstuc. Ze kunnen gecombineerd worden met wandverwarming. De OGB-plaat is een zeer duurzame constructieplaat. Het is een zeer goede vervanger voor de OSB-plaat. Het OGB-materiaal is zeer damp-open. Hij wordt vervaardigd van resthout van houtzagerijen. Er worden voor het verlijmen speciaal ontwikkelde milieuvriendelijke lijmen gebruikt die geen schadelijke gevolgen hebben voor de mens, dier en milieu.

De vloerplaten en verwarming

De vloerplaten kunnen over het algemeen eenvoudig gecombineerd worden met een verwarming. De platen zijn damp-open, vochtregulerend, warmtevasthoudend en geluidsabsorberend. Door de juiste vloerverwarming te gebruiken, zult u in huis kunnen genieten van een heerlijke warme vloer. U zult in uw woning nooit geen koude voeten meer hebben. De vloerverwarming werkt op het principe van stralingswarmte, wat op uw lichaam straalt. Door deze manier om uw woning te verwarmen, creëert u een gelijkmatig verwarmde leefruimte.

https://eco-bouwmaterialen.nl/

Gerelateerde artikelen

Wel of geen makelaar inschakelen?

De onzichtbare gevaren van kalkaanslag

Neon verlichting