ABNY
Eten en drinken

Hoe maak of krijg je de lekkerste patat

Veel mensen eten met enige regelmaat een lekker patatje en een snack, maar hoe maak je deze patat nu het beste klaar. Er zijn verschillende manieren hoe je aan lekkere patat kunt komen en we hebben de mogelijkheden voor je op een rij gezet zodat jij ook straks lekkere frietjes en snacks kunt bakken.

Thuis patat maken in de frituurpan

Met een frituurpan kun je zelf patat maken. Je koopt hiervoor een zak friet en eventueel wat snacks in de supermarkt en kunt deze frituren in je eigen pan. Dit is een stuk voordeliger dan patat bij de patatzaak kopen. Voor kleine gezinnen heb je een kleine frituurpan en als je een groot gezin hebt met goede eters dan kun je ook kiezen voor een dubbele frituurpan waar je een stuk meer patat tegelijk in klaar kunt maken.

Friet in de airfryer

Ook steeds meer mensen kiezen voor een airfryer. Dit is een heteluchtfriteuse waarmee je middels warme lucht eten kunt geren en klaarmaken. Naast patat kun je er veel meer andere dingen in klaar maken. In de aurfryer hoef je enkel een paar druppeltjes olie te doen en dus geen vet zoals in een frituurpan. Dit is dus een stuk gezonder. Wel zijn er veel verschillende airfryers te koop met verschillende kwaliteiten, mogelijkheden en accessoires. Met de beste airfryer kun je heerlijke friet mee klaarmaken.

Naar de patatzaak

Je kunt natuurlijk voor je patat naar de patatzaak gaan en daar frietjes en snacks bestellen. Deze worden dan voor je klaar gemaakt en kun je daar opeten of in een zak meenemen naar huis. Dit is gemakkelijk maar wel duur. Ook verschilt het per patatzaak hoe de patatjes klaargemaakt worden en de smaak. Soms zijn ze minder knapperig, soms zijn ze erg vet, soms zijn ze wellicht koud en sommige patatzaken maken de lekkerste patat.

Gerelateerde artikelen

Voeding in Alkmaar op festivals

Uitgaansleven in Nijmegen

Horeca Magazine; Laagste prijzen drank bij Goedkoopdrank.nl