ABNY
Zakelijke dienstverlening

Lekt uw Cv ketel water?

Lekt uw cv ketel water?

21-05-2022

Een lekkende ketel is niet iets dat kan worden genegeerd, alsof het, als het zich verder moet ontwikkelen, niet alleen veel schade kan aanrichten, maar ook een ernstig gevaar voor de gezondheid kan worden. Wanneer dit snel wordt opgemerkt en afgehandeld door een gekwalificeerde Gas Safe technicus, bespaart dit u veel geld en stress er zijn een aantal redenen waarom zich een lek in de ketel kan voordoen, variërend van slechte installatie tot veroudering of te hoge druk in het systeem.

Hoe weet ik of mijn cv ketel water lekt? Als je cv-ketel blijft uitvallen door lage druk, kan dit komen doordat je een lek hebt dat nog niet is opgemerkt. Soms ziet u een ketel die water lekt op het oppervlak of de muur eronder. Kleinere lekken kunnen zich ook openbaren als een vlek of schimmel in de buurt van de ketel, of bij kromgetrokken plinten.

Een ketel die uit de onderkant van de unit druppelt, kan te wijten zijn aan een defecte warmtewisselaar of een intern lek dat nog moet worden geïdentificeerd. Als u merkt dat er water uit een Cv ketel komt, moet u contact opnemen met een ervaren bedrijf dat snel ter plaatse kan komen om het probleem op te lossen. Het repareren van een lek zal u op de lange termijn ook geld besparen, omdat het ervoor zorgt dat u water bespaart. Als u dit negeert, zal uw waterrekening waarschijnlijk hoger zijn.

Waarom lijkt mijn Cv-ketel water? Wanneer een ketel correct werk, zou u geen water uit het systeem moeten zien lekken. Als u dat wel doet, kan dat zijn omdat: De waterdruk in het systeem is te hoog of te laag. De warmtewisselaar die koud water omzet in warm water is beschadigd. De verbindingen die de leidingen met de ketel verbinden, zijn mogelijk niet correct afgedicht bij installatie. Het kan zijn dat u een oud systeem heeft dat onderhoud aan de ketel en reparaties aan sommige onderdelen vereist. Vaak is het zo dat een lekkage verholpen kan worden zonder dat er een nieuwe ketel nodig is, al hang dit af van het type en de omvang van het lek dat optreedt.

Soorten lekkages: Waar komt het lek vandaan? Water lekt uit de bodem, klanten vragen vaak: ‘’Mijn cv ketel lekt water uit de bodem, wat kan ik doen?’’ Dit kan worden veroorzaakt door een lek van de verwarmingspomp, een defecte druk ontlastklep, corrosie van de verwarmingswisselaar of een probleem met de automatische ontluchter.

Condensaatleiding drupt Een druppelende condensaatleiding van de ketel kan te wijten zijn aan een gebarsten warmtewisselaar. Dit kan ertoe leiden dat leidingwater of het systeem in de condensaatleiding loopt en door het warme water kunnen de leidingverbindingen defect raken. Het installeren van een nieuwe warmtewisselaar zou dit moeten oplossen. – Wc verstopt Amsterdam –

https://wcverstoptamsterdam.nl/