ABNY
Image default
Kinderen

Kinderen gezonde gewoontes aanleren

Kinderen gezonde gewoontes aanleren

Kinderen zijn dol op hun vrijheid. Ze voelen zich krachtig wanneer ze de mogelijkheid hebben om zelf een ​​beslissing te nemen. Je kunt kinderen volop kansen bieden om ze te leren hoe ze goede levensstijl keuzes kunnen maken. Ook jij kunt bijdragen aan hun streven naar een gelukkige en gezonde levensstijl. Kinderen kijken op naar hun ouders of volwassenen als hun mentoren. Ze zullen weerspiegelen wat ze in jou zien. Daarom moet je ook streven naar een gezonde levensstijl om je kinderen te leren op dezelfde manier te leven. Je kunt beginnen door hen te laten zien dat jij de juiste voeding eet en dat je aan lichaamsbeweging doet. Je kunt ze meenemen op een ochtendwandeling. Je kunt ze ook laten rijden op hun kleuter fiets terwijl jij loopt als ze dat prettiger vinden. Kinderen leren gezonde keuzes te maken hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Eenvoudige veranderingen in je huidige routine zijn alles wat je nodig hebt om je kinderen te leren hoe ze een gezond leven kunnen leiden. Als gezin werken aan gezonde besluitvorming is ook een goede methode om kinderen te leren goede gezondheidskeuzes te maken.

Wat moet je je kinderen te eten geven?

Evenwichtige maaltijden en snacks zijn essentieel voor de groei en het welzijn van kinderen. Vezelrijke maaltijden zijn essentieel om hun energie gedurende de dag op peil te houden. Volwassenen zijn zich al bewust van het belang van het opnemen van vezels in het dieet. Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking “eet meer vezels” vaak gehoord. Je kunt je kennis over het eten van vezels delen met je kinderen door ze een vezelrijke maaltijd in te pakken en in hun basil fietstas te stoppen om mee te nemen. Dit is vooral belangrijk als ze bijvoorbeeld in het park gaan spelen met andere kinderen. Een vezelrijke maaltijd geeft ze namelijk de energie om lekker te spelen. Vezels bevorderen niet alleen een goede spijsvertering. Het houdt kinderen ook vol na de maaltijd. Dit verkleint de kans op het te veel eten van junkfood en andere snacks die niet goed zijn voor hen. Vezels geven je kinderen een constant energieniveau zonder dat ze een suiker uitschieter krijgen. Iedereen, en niet alleen kinderen, kan een suikerrush krijgen als ze zoete tussendoortjes eten die geen voedingswaarde hebben. Hierdoor kunnen kinderen voor langere tijd spelen of leren met behoud van een constant energieniveau.

Beweging leuk maken voor je kinderen

De lichaamsbeweging van volwassenen kan heel anders zijn dan de lichaamsbeweging van kinderen. Ze kunnen ook de jumping jacks of hoge knieën doen, maar ze zullen het saai en niet leuk vinden. Ze zullen geen vreugde vinden in sporten. Zorg er dus voor dat je ze kennis laat maken met een plezierige fysieke activiteit, zoals fietsen of spelen in het park. Ze kunnen ook voetballen of een andere sport doen die ze interessant vinden. Ze zullen lichaamsbeweging dan behandelen alsof ze gewoon aan het spelen zijn als ze er echt van genieten.

Een gezond kind heeft een gezonde geest

Een gezond kind heeft een gezonde geest en zijn emoties zijn goed gereguleerd. Gezondheid beperkt zich niet alleen tot lichamelijke gezondheid. Je kinderen kunnen hun emoties niet zelf bevatten, dus ze kunnen vaak driftbuien krijgen. Laat ze hun emoties uiten in plaats van naar ze uit te halen om bijvoorbeeld te stoppen met huilen. Een handige truc is om een ​​stuk speelgoed of iets dat ze kalmeert in je rugzak dames te stoppen om ze te troosten als dat nodig is.