ABNY
Image default
Dienstverlening

Wat zijn NLP technieken?

NLP, of Neuro-Linguïstisch Programmeren, is een geheel van technieken die erop gericht zijn mensen te helpen hun gedachten, emoties en gedrag te veranderen. Het kernidee achter NLP is dat onze gedachten, emoties en handelingen allemaal met elkaar verbonden zijn. Door onze gedachten en emoties te veranderen, kunnen we onze daden veranderen. En door onze daden te veranderen, kunnen we onze gewenste doelen bereiken. Er zijn veel verschillende NLP technieken, maar enkele van de meest voorkomende zijn:

– Ankeren: Deze techniek houdt in dat je positieve emoties aan bepaalde triggers of cues koppelt, om in de toekomst gemakkelijker toegang tot die emoties te krijgen. Je zou bijvoorbeeld geluk kunnen verankeren aan het geluid van een bepaald liedje, zodat het horen van dat liedje je in het vervolg altijd een gelukkig gevoel geeft.

-Visualisatie: Deze techniek houdt in dat je jezelf in gedachten voorstelt hoe je je doelen bereikt, om zo je motivatie en zelfvertrouwen te vergroten. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, kun je jezelf visualiseren dat je er slank en gezond uitziet, of als je een promotie op je werk wilt krijgen, kun je jezelf visualiseren dat je vol zelfvertrouwen een geweldige presentatie geeft.

-Doelen stellen: Deze techniek houdt in dat je duidelijke en haalbare doelen stelt, en ze dan in kleine en hanteerbare stappen opdeelt. Dit helpt je om geconcentreerd en op koers te blijven, en voorkomt dat je overweldigd raakt door de omvang van je doel.

-Herformuleren: Deze techniek houdt in dat je de manier waarop je over iets denkt verandert, om de manier waarop je je erbij voelt te veranderen

Wat heb je aan NLP technieken? 

NLP technieken kunnen je helpen je doelen in het leven te bereiken. Door te leren hoe je je gedachten en emoties kunt beheersen, kun je de controle over je leven overnemen en positieve keuzes maken die je naar succes leiden. NLP kan je ook helpen je communicatievaardigheden te verbeteren, waardoor je in staat bent anderen te beïnvloeden en betere relaties op te bouwen. Bovendien kan NLP je helpen om angsten en fobieën te overwinnen, waardoor je een zelfverzekerder en bevredigender leven kunt leiden. Uiteindelijk bieden nlp technieken een hulpmiddel van onschatbare waarde voor iedereen die zijn leven op de een of andere manier wil verbeteren. Of je nu succes wilt bereiken in je carrière of in je persoonlijk leven, nlp kan je helpen je doelen te bereiken.

De voordelen op een rij: 

  • betere communicatievaardigheden
  • grotere helderheid en focus
  • beter zelfbewustzijn
  • meer zelfvertrouwen
  • grotere motivatie en productiviteit
  • betere relaties
  • betere gezondheid en welzijn.

Wil je meer weten over NLP? Wellicht is een practitioner opleiding wel geschikt voor jou.