ABNY
Image default
Marketing

Zo zorg je ervoor dat jouw website goed vindbaar is!

Als je nou mocht kiezen tussen een flitsend ogende website met allerlei special effects of voor een goed vindbare website zonder opsmuk, wat zou je dan kiezen? Het beste is natuurlijk een combinatie van beide, maar een goed vindbare website is in feite het meest belangrijke. Je kunt nog zo’n leuke website hebben, als niemand die kan vinden en je geen bezoekers op jouw website krijgt, dan heb je niets aan een website. De vindbaarheid van de website kun je verbeteren door het toepassen van SEO. Het is als ondernemer zeer verstandig om SEO uit te besteden. Een SEO specialist inhuren of het inschakelen van een SEO bureau is dus sterk aan te raden.

SEO staat voor Search Engine Optimization

SEO betekent Search Engine Optimization. In goed Nederlands is dat zoekmachineoptimalisatie. SEO heeft als nut dat mensen jouw website weten te vinden. Jouw website komt door SEO hoger in de ranking van de zoekmachines, en dat is uitermate belangrijk. Sta je niet op een hoge positie binnen de zoekmachine, dan zullen veel mensen niet weten van het bestaan van jouw website.

Belangrijk: techniek, content en autoriteit

SEO bestaat globaal genomen uit drie belangrijke onderdelen. Dit zijn techniek, content en autoriteit. Kijken we naar de factor techniek, dan dient jouw website technisch gewoon goed in orde te zijn. De navigatie moet helder zijn en je werkt met sitemaps. Belangrijk is ook dat de website snel laadt. Mensen willen tegenwoordig niet al te lang wachten. Duurt het laden van een website te lang, dan bezoeken mensen gewoon de website van een concurrent.

Schakel een professionele tekstschrijver in

Een goede website biedt daarnaast goede content. Een bezoeker van een website is op zoek naar antwoorden, en die kun jij met goede content bieden. Zorg dus voor bijvoorbeeld goede teksten en voor lange, relevante en informatieve teksten. Kom je hier zelf niet uit, schakel dan een professionele tekstschrijver in.

Zo zal Google jouw website hoger waarderen

Ook de autoriteit van een website is belangrijk. Dat betekent dat er aan linkbuilding gedaan moet worden. Hoe meer betrouwbare backlinks je hebt, hoe beter en hoe hoger Google jouw website zal waarderen. En dat levert je weer een hogere ranking binnen de zoekmachines op. En juist die ranking is enorm belangrijk. Jij wilt toch ook dat als mensen een product of een dienst zoeken, ze binnen de zoekresultaten meteen op jouw onderneming stuiten? Dat kun je onder meer bereiken door het goed toepassen van SEO.

Daarom schakel je altijd een specialist in!

Om al deze redenen is het verstandig om een website of een webshop te laten maken door professionals. Door mensen die weten van wanten. Het kost jou als ondernemer gewoon veel te veel tijd terwijl je vaak ook de parate kennis ontbeert om SEO goed uit te voeren. Je komt dan zelf niet meer aan jouw eigen werk toe. Schakel dus altijd specialisten in. Dan heb je naar de website of webshop geen omkijken meer!