ABNY
Financieel

Hoe begin je met crypto?

Je hoort tegenwoordig steeds vaker ‘crypto’ voorbij komen. De kans is groot dat ook jij je hierin wilt gaan verdiepen. Maar hoe begin je er nou mee? In dit artikel kom je er meer over te weten!

Verdiep je erin

De eerste stap is om te begrijpen waar je het nou eigenlijk over hebt. Zoek dus uit wat crypto precies is, en leer veel voorkomende termen te begrijpen zoals ‘blockchain’ en ‘staken’. In de cryptowereld worden namelijk veel termen gebruik waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord. Op YouTube staan veel video’s die je op weg kunnen helpen!

Exchange kiezen

Het kopen en verkopen van cryptomunten gebeurt op zogenaamde ‘exchanges’. Er bestaan verschillende exchanges. Iedere exchange heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo is de ene gebruiksvriendelijk en de ander heeft weer een groot aanbod. Verdiep je dus in de verschillende exchanges om te bepalen welke het beste bij jou past. Vergeet niet om bij het aanmaken van een account een crypto referral code te gebruiken.

Munten kiezen

Wanneer je een account hebt aangemaakt op een exchange, is het tijd om te bepalen in welke munten je gaat investeren. Naast de bekende Bitcoin zijn er namelijk nog honderden andere soorten munten, ook wel ‘alt coins’ genoemd. Bitcoin en Ethereum zijn echter wel de meest betrouwbare munten. Ga je voor lange termijn, dan is het altijd verstandig om in 1 van deze 2 (of beide) munten te investeren. Wil je wat meer risico nemen met de kans op een grotere winstmarge, dan kun je experimenteren met verschillende alt coins. Let wel op, want onder deze alt coins kunnen ook munten zitten die door oplichters gebruikt worden. Lees je dus eerst goed in over het project achter de munt die je wilt kopen!

Geduld hebben

Wanneer je je munten hebt gekocht is het belangrijk om geduld te hebben. Ook al staat crypto bekend om de snelle prijsstijgingen (en dalingen), dan nog betekent dit niet dat je in een paar dagen rijk wordt. Laat je investering dus staan, en kijk over een paar maanden wat het waard is. Succes!