ABNY
Woning en Tuin

Tips tegen inbraak

Vervelend genoeg wordt er in ons land dagelijks nog steeds meerdere keren ingebroken. Niet alleen in huizen, maar ook in auto’s. Vooral wanneer je het niet verwacht slaan ze toe. Toch zijn er tal van tips waarmee jij de kans op inbraak flink kunt verkleinen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je, die kunnen voorkomen dat er zowel in je huis als auto een stuk minder snel ingebroken zal worden. We zijn er namelijk van overtuigd, dat de kans dat het vaak onwetendheid is enorm groot is en daarom willen we je dit graag meegeven.

 

Social media

 

Social media is één van de grootste redenen waarom er bij jou wordt ingebroken. Nu zal jij jezelf vast afvragen hoe dit komt, maar dat kunnen we je heel gemakkelijk vertellen. In de huidige wereld vinden we het namelijk maar wat belangrijk dat we aan de buitenwereld laten zien hoe goed we het hebben. Dus de meeste inbraken volgen dus ook vaak tijdens een vakantie. Door je vakantiefoto’s pas naderhand te delen met de buitenwereld, voorkom je dat inbrekers weten dat je niet thuis bent. 

 

De mensen wie dicht bij je staan heb je vaak immers wel geïnformeerd middels een berichtje op whatsapp. Je zit er niet op te wachten dat je na je vakantie ook nog eens de slotenmaker Den Haag moet bellen om ervoor te zorgen dat jij je huis weer normaal op slot kunt doen, omdat deze is geforceerd. Ook zal je zien dat de kosten die hiermee gemoeid gaan vooral in de avonden en weekenden bij de slotenmaker Den Haag een stuk hoger liggen, dan wanneer het doordeweeks gebeurt. Kortom, zorg dus dus voor dat je niet direct alles deelt, want mensen houden je in de gaten.

 

Sluit de ramen van je auto volledig

 

Uiteraard begrijpen we heel goed dat je tijdens warme dagen het raam van je auto laat openstaan. Vooral ‘s nachts is het erg verleidelijk om je auto, vooral wanneer je niet beschikt over airco even lekker te laten doorwaaien. Maar wist jij, dat er maar een heel kleine kiertje nodig is voor een inbreker om je raam volledig te kunnen openen en vervolgens alles spullen eruit te kunnen halen die erin zitten. Uiteraard kan het natuurlijk ook zo zijn dat het slot van je auto wordt geforceerd. Wanneer dit niet lukt, dan zit er vaak niets anders op dan het bellen van een slotenmaker Zoetermeer of Slotenmaker Den Haag, want de kans dat je dan je auto zelf nog kunt openen met de sleutel is vrij klein. Heb je een auto met centrale deurvergrendeling, dan zal dit doorgaans niet echt een probleem vormen. Dan is het vaak enkel een kwestie van de verzekering bellen om het nodige verder met hen af te stemmen over de afhandeling van de schade. Ben je volledig verzekerd, dan moet je eventueel alleen rekening houden met het betalen van een eigen risico.

 

 

Gerelateerde artikelen

Waar let je op bij het kiezen van een lamp boven de salontafel

makelaar in Meerssen

Bestel verhuisdozen eenvoudig online