ABNY
Image default
Meubels

Al jouw woonartikelen in de buurt

Er is niets fijner dan thuis te komen in een huis wat helemaal is ingericht naar jouw eigen wensen en smaak. Het inrichten van een huis is tegenwoordig een feest met alle meubels, vloeren, wand- en raam decoratie mogelijkheden die je kunt vinden. Maar waar moet je op letten als een huis gaat inrichten?

 

Voordat je naar een woonwinkel in Twente gaat om meubels te kopen doe je er verstandig aan om eerst een plan te maken. Stel dat je een slaapkamer gaat inrichten. Voor dat plan bekijk wat je in die kamer aan beschikbare ruimte hebt, waar de ramen en elektriciteitspunten zitten en wat voor looproutes er zijn. Maak nu een moodboard door plaatjes te verzamelen van dingen die je mooi vindt. Gaat het om een slaapkamer, zoek dan plaatjes van bijvoorbeeld bedden, nachtkastjes, kledingkasten en gordijnen die je zou willen hebben, en bepaal wat de belangrijkste kleur is die in de kamer terugkomt. Maak dan een plattegrond van de kamer en teken daarin waar de meubels en de lampen moeten komen. Uiteraard moet je in deze fase ook bepalen wat je budget is.

 

Vervolgens besteed je eerst aandacht aan de muren, vloeren en plafonds, want als je meubels er als staan wordt het een stuk lastiger om deze dingen te doen.

Dit is het ook het moment om nieuwe stopcontacten en andere elektriciteitspunten aan te leggen. Kijk naar het plan wat je hebt getekend voor de vorige stap. Waar had je een lamp in gedachten? Is daar wel een stopcontact? Is dat er niet, dan kun je de elektriciteit het beste aanleggen voordat je gaat schilderen en behangen. Ga dan verder met de afwerking van de wanden en de vloeren, en bestel verf en een vloer die op basis van je moodboard. Je weet dan zeker dat alles in deze kamers straks evenwichtig in dezelfde kleurstelling is uitgevoerd. 

 

Wanneer de wanden, plafonds en vloeren helemaal zijn afgewerkt kun je verder met het plaatsen van alle grote meubelstukken. Ben je een slaapkamer aan het inrichten, dan begin je met het bed en de kledingkasten en de eventuele andere meubels als nachtkastjes en banken. Wanneer je deze grote meubelstukken gaat uitzoeken moet je in je achterhoofd houden dat je er waarschijnlijk meerdere jaren mee gaat doen. Kies dus voor kwaliteit en degelijkheid, en kies liever een bed waar je een goede nachtrust in hebt dan een bed wat er hip en trendy uit ziet. 

 

De laatste stap is je verlichting en raamdecoratie ophangen en de rest van de aankleding verzorgen. Met deze elementen kun je veel meer inspelen op huidige trends. Met nieuw beddengoed en nieuwe gordijnen kun je slaapkamer meteen een hele andere uitstraling krijgen.