ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Een buitenkleed: De nieuwe must-have voor je achtertuin

De zomer is eindelijk hier en dat betekent dat meer mensen tijd doorbrengen in hun achtertuin. En wat is een betere manier om van de zon te genieten dan met een comfortabel buitenkleed? Buitenkleden worden steeds populairder nu mensen meer aandacht besteden aan de inrichting van hun tuin. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een buitenkleed, zoals comfort, bescherming tegen de elementen en stijl. In deze blog bespreken we waarom een buitenkleed een goede optie is voor je achtertuin deze zomer!

Wat een buitenkleed is

De naam zegt het eigenlijk al. Een buitenkleed is een type vloerkleed dat speciaal ontworpen is voor gebruik buitenshuis. Deze buitenkleden zijn dus voor buiten gemaakt. Dat komt doordat ze veelal gemaakt zijn van materialen die bestand zijn tegen de elementen, zoals water en zonlicht. Ze zijn meestal dikker dan vloerkleden voor binnen, waardoor ze comfortabeler zijn om op te lopen en op te zitten. Net zoals het geval is met vloerkleden, zijn buitenkleden beschikbaar in verschillende stijlen, kleuren en maten. Zo kun je er altijd een vinden die bij de inrichting van je achtertuin past.

Waarom een buitenkleed populair is

Het buitenkleed wordt steeds populairder omdat mensen een meer gepolijste en stijlvolle look in hun achtertuin willen creëren. Met een buitenkleed kan je een kleur of patroon toevoegen dat de ruimte echt kan veranderen. Vloerkleden voor buiten kunnen ook comfort en bescherming bieden tegen de elementen. Als je bijvoorbeeld een patio of terras heeft, kan een buitenkleed helpen het oppervlak te beschermen tegen vuil, water en schade door de zon. Dus als je op zoek bent naar een manier om je achtertuin deze zomer er extra aantrekkelijk uit te laten zien, is een buitenkleed een goed idee!

Een buitenkleed kopen

Bij het kopen van een buitenkleed is het belangrijk om met een paar factoren rekening te houden. Ten eerste wil je er zeker van zijn dat het kleed gemaakt is van een materiaal dat bestand is tegen de elementen. Vloerkleden voor buiten zijn over het algemeen gemaakt van materialen zoals plastic of andere waterafstotende vezels, zonwerende stoffen en anti-slip oppervlakken. Zoek dus zeker naar één van deze materialen wanneer je op zoek bent naar een buitenkleed. Alhoewel je een normaal vloerkleed ook prima buiten kunt neerleggen, is de kans namelijk erg groot dat deze het niet lang uithoudt. Dat komt doordat de stof snel kan gaan rotten door de invloed van het weer en de kleuren snel zullen vervagen door de zon. Nu weet je precies waarom buitenkleden zo populair zijn!