ABNY
Image default
Bedrijven

Moet je een beursstand huren of kopen?

Bedrijven vragen zich af of ze uit kostenoverwegingen beter een beurs stand huren of kopen moeten. Het voordeel van een beurs stand huren is, dat er een grote mate van flexibiliteit is. Als de stand niet bevalt kun je de volgende keer een andere beurs stand huren. Ook wanneer je als bedrijf niet niet weet hoe vaak je een aan vakbeurs of evenement wilt deelnemen is een beurs stand huren prettiger. Huren betekent echter wel, dat telkens de volledige huurprijs voor een beurs stand moet worden neergeteld. Is een beurs stand kopen dan wellicht verstandiger?

Wanneer een beurs stand kopen?

Een beurs stand kopen blijkt in de praktijk voordeliger te zijn dan een beurs stand huren als er vaker dan 4 keer van de beurs stand gebruik wordt gemaakt. Maar dat betreft alleen het financiële voordeel. Bij een beurs stand kopen moet je in het bedrijf voldoende ruimte hebben om de beurs stand op te slaan. Ook betekent een beurs stand kopen, dat er voor elke vakbeurs of evenement een ploeg mensen bij je bedrijf moet zijn, die het leuk vinden om de stand op te bouwen en na afloop van de beurs weer af te breken.

Service is doorslaggevend

Er zijn spelen meerdere aspecten een rol bij de vraag of je een beurs stand huren of een beurs stand kopen moet. Bedrijven die zelf willen investeren in een beurs stand om geld uit te sparen zullen kiezen voor een beurs stand kopen. Bedrijven die houden van flexibiliteit en gemak zullen een beurs stand huren. Een groot voordeel van een beurs stand huren is dat de service van het opbouwen en weer afbreken van de beurs stand bij de huur is inbegrepen. Er zijn dus altijd voor – en nadelen, ongeacht waarvoor wordt gekozen.