ABNY
Image default
Internet marketing

Wat is linkbuilding?

De termLinkbuilding heb je wellicht wel eens van gehoord. Het is onderdeel van de zoekmachine optimalisatie (SEO) van Google. Dit betekent dat het een belangrijke factor voor websites is om hoger te scoren in Google. In deze blog leggen we alles uit over linkbuilding en door het grondig door te lezen kun je hier meer kennis van krijgen. Zo beantwoorden we de volgende vragen: Wat is linkbuilden? Wat is SEO? Wat is het belang van een goed linkprofiel? Door deze vragen te beantwoorden weet je precies wat linkbuilding inhoudt en wat het voor je kan betekenen.

Linkbuilding uitleg

Zoals eerder gezegd is linkbuilding een methode om websites hoger in Google te krijgen. Bij het invullen van een zoekwoord in de zoekmachine, krijg je een pagina met alle relevante websites te zien. Staat je website niet hoog in deze pagina? Dan betekent dat Google weinig waarde ziet in je website en hier kun je verandering in brengen met linkbuilden. Je hebt verschillende vormen van linkbuilding, ten eerste heb je interne linkbuilding en is dit op je website zelf. Zo kun je op je homepage een link hebben die de gebruiker verwijst naar een andere pagina in je website.

 

Vaak zie je dit gebeuren met de contactpagina en kun je mensen hiernaar verwijzen. Je website heeft ook meer autoriteit nodig en dit doe je door middel van externe linkbuilding. Door veel externe links te hebben die naar je website linken kun je ervoor zorgen dat Google meer waarde ziet in je website. Deze links staan vooral in stukken content in de vorm van blogs op externe websites. Let wel op, het is van belang dat de blogs relevant zijn aan de website waar je naartoe linked.

Linkprofiel

Het is daarom van belang dat je een linkprofiel gaat opbouwen, maar hoe doe je dit? Een goed profiel bevat allerlei verschillende links naar een website. Zo kunnen dit links vanaf zakelijke websites, sociale media en blogs websites zijn. In deze stukjes content op de website wil je een link plaatsen en wil je deze linken aan je website. De link plaats je op een ankertekst en vaak is dit het zoekwoord, waar je op gevonden wilt worden. Heb je een verhuisbedrijf in Arnhem? Dan wordt het zoekwoord ‘verhuisbedrijf Arnhem’ en zet je hier ook de link op die verwijst naar je eigen pagina. Het is wel van belang dat de link in een stuk content staat dat relevant is aan je website. Je wilt dus niet dat er geschreven wordt over een kledingstuk, terwijl je een verhuisbedrijf hebt.

Vraag links aan bij startpagina’s

Het maken van een linkprofiel kan moeizaam verlopen als je begint met linkbuilding. Kijk daarom goed naar het gebruik van relevante startpagina’s. Op het internet kun je er veel vinden en vaak kun je gratis jezelf aanmelden bij een startpagina. Vaak hebben deze een hoge kwaliteit en vindt Google dit ook, hierdoor krijg je meer waarde vanuit Google en kan je website een stuk beter scoren. Deze vorm van linkbuilden is tijdrovend, maar effectief als het goed werkt.