ABNY
Electronica en Computers

Refurbished laptop kopen – een goede keuze!

Heeft u een voordelige, maar toch een goede laptop nodig?

Veel mensen kunnen tegenwoordig maar moeilijk zonder een laptop. Studenten hebben een laptop nodig voor school, maar ook voor kantoorwerk of andere banen zijn laptops steeds belangrijker geworden. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een grote investering in een dure laptop doen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare laptop kan kopen?

Een refurbished laptop kopen, dat is de oplossing!

Wat betekent refurbished?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer klaar gemaakt voor een nieuw leven door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens kan de nieuwe gebruiker aan de slag met de gebruikte laptop. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop aanschaffen.

Bij tweedehands laptops is er vaak geen enkele controle of reiniging gedaan. Dit soort laptops liggen vaak al heel lang stof te happen op zolder of in een kast, voordat ze verkocht worden. Voor een laptop is stof nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade aan de laptop kan worden voorkomen. Ook is het verwijderen van de bestanden op de harde schijf van een tweedehands laptop eigenlijk niet goed genoeg gedaan. Bij het verkeerd wissen van de documenten van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere Windows voor de nieuwe gebruiker van de laptop.

Bij refurbished laptops zit vaak ook een lange garantieperiode. Daarnaast is de laptop dus uitgebreid gecontroleerd voor hij verkocht wordt, en zijn mogelijke mankementen na aankoop vrijwel uitgesloten.

Waarom een refurbished laptop?

Een refurbished laptop heeft een flink aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Vergeleken met nieuw gekochte laptops zijn refurbished laptops een heel stuk goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. Ook worden refurbished laptops ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een professioeel reparatieteam!

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke problemen aan de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Helaas gebeuren deze controles en reparaties niet bij het kopen van een tweedehands laptop. Vaak wordt alleen de data van de vorige gebruiker (deels) verwijderd. Doordat de laptops dus heel goed worden gecontroleerd, getest en gereinigd, bent u er zelfs bij een eerder gebruikte laptop dus zeker van dat alles naar behoren werkt. In tegenstelling tot  refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers geen garantie, en zijn ze dus ook niet uitgebreid gecontroleerd voor de verkoop. Het komt daardoor helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper van de laptop machteloos staat. Wij vinden dat het bij een tweedehands laptop nooit slim is om deze zonder garantie aan te schaffen. Een apparaat als een laptop of computer zit zeer ingewikkeld in elkaar, waardoor er ook soms iets fout kan gaan. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het niet meer doet, heeft u geen enkele rechten meer. Hierdoor kunt u tegen torenhoge kosten aan gaan lopen, mocht u de laptop alsnog willen laten repareren.

Refurbished is beter voor het milieu

Ook het milieu is blij dat u voor een refurbished laptop kiest. In plaats van dat u een nieuwe laptop koopt waar een nieuwe batterij en nieuwe onderdelen voor nodig zijn, geeft u eerder gebruikte hardware een nieuw leven. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u ook onze wereld mee!