ABNY
Image default
Cadeau

Cadeau tips voor een kind van 1 jaar

Binnenkort wordt je neefje 1 jaar, maar wat moet je kopen voor de eerste verjaardag van een kind. Kinderen van 1 jaar leren snel en het zijn geen baby’s meer. Het is gewoon lastig om hier een goed cadeau voor te vinden. In dit artikel ga ik je een aantal cadeautips geven voor een kind van 1 jaar! 

Knuffelbeer of pop  

Een knuffelbeer of pop is altijd een goed idee voor een kind van een jaar. Een knuffelbeer is leuk om mee te knuffellen en daarnaast ontzettend goed voor de verbeelding van een kind. Ook sporen knuffels de kinderen aan tot rollenspel. Hier leert een kind van 1 jaar ontzettend veel van. Let bij de aankoop van een pop goed op naar de gebruikte materialen. Zorg er altijd voor dat het hoofdje gemaakt is van natuurlijk rubber. Dan kan een kind hier op sabbelen zonder consequenties.  

Een duwstok, loopwagen of trekdier 

Langzaam beginnen kinderen van 1 jaar te lopen. Het is daarom altijd goed om een cadeau te kopen om het lopen te stimuleren. Duwstokken en trekdieren zorgen ervoor dat een kind met plezier gaat wandelen en vooral als dit geluid maakt. Naast het motiveren van het lopen, bevordert het ook nog de coördinatie en het evenwicht. Als het kind nog niet goed kan lopen, is het verstandig om een loopwagen te kopen. Hier kan het kind zich dan aan vasthouden. 

Een vormensorteerder  

Een vormensorteerder heb je vroeger vast en zeker ook gehad. Het is echt een geschikt cadeau voor een kind van een jaar. Iedere set is eigenlijk hetzelfde. Het is de bedoeling dat het kind de vorm in het bijpassende vak plaatst. Het kind komt door een vormensorteerder in aanraking met verschillende vormen en kleuren. Daarnaast leert het kind probleemoplossend denken en het ruimtelijk inzicht wordt beter.  

Naar mijn mening zijn dit de leukste en leerzaamste cadeaus die je kan kopen voor een kind van 1 jaar. Geniet jij van de cake en laat het kind genieten van het cadeau!