ABNY
Image default
Horeca

Welke keuzes heb je als je op zoek bent naar ijsvitrines

ijsvitrines

Verkoop jij ambachtelijk schepijs? Dan heb je natuurlijk ijsvitrines nodig. Niet alleen de vitrines om de bakken met ijs te kunnen presteren en waaruit je de bolletjes ijs kunt scheppen, maar ook andere benodigdheden waarmee je in jouw ijssalon of andere horecagelegenheid heerlijk schepijs kunt aanbieden. In je zoektocht naar vitrines kom je allereerst tot de ontdekking dat er heel veel keuze is. En wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vertellen we in onze blog welke keuzes je zoals kunt maken.

Hoeveel ruimte heb je voor een ijsvitrine

IJsvitrines zijn in verschillende maten verkrijgbaar en het is dus belangrijk dat je eerst goed nadenkt over hoeveel ruimte je voor een vitrine hebt. Maar dat is niet het enige waar je op moet letten, want de hoeveelheid smaken die je wilt aanbieden speelt ook een rol. Logischerwijs kunnen er in een kleinere vitrine ook minder bakken van elk 5 liter worden geplaatst. De kleinste variant biedt bijvoorbeeld ruimte voor 6 bakken terwijl je bij grotere vitrines als snel de ruimte hebt voor 10 verschillende smaken. Vooral in de ijssalon wil je jouw klanten wel genoeg smaken kunnen aanbieden.

Vast of mobiel model

Wanneer je ijsvitrines wilt kopen kom je ook tot de ontdekking dat je kunt kiezen uit zowel vaste als verrijdbare modellen. Vaste modellen worden eenmalig neergezet en hoef je ook niet meer te verplaatsen. In een ijssalon zie je wel vaker dat er voor het vaste model wordt gekozen, maar het kan nuttig zijn om de vitrine te kunnen verrijden. Bijvoorbeeld als de toegang tot je werkruimte of het magazijn achter de vitrine ligt. Bij het bevoorraden wil je misschien meer ruimte hebben om goederen makkelijk te kunnen verplaatsen. In restaurants zien we daarentegen wat vaker de mobiele varianten, omdat de ijsvitrines soms op andere plekken worden gebruikt.

IJsvitrines met of zonder opdruk

Een andere keuze die je kunt maken is of je een vitrine met of zonder opdruk koopt. Met opdruk zijn de ijsvitrines sfeervol bedrukt met bijvoorbeeld mooie afbeeldingen van overheerlijk schepijs of met andere mooie tekeningen die de zin in ijs aanwakkeren. Een exemplaar zonder opdruk ziet er natuurlijk een beetje saai uit, maar je koopt dit model op het moment dat je zelf voor de bedrukking zorgt. Misschien wil je wel jouw bedrijfslogo laten drukken of heb je een heel ander beeld bij welke afbeelding op de vitrine moet komen te staan.

Open of gesloten ijsvitrines

Natuurlijk kun je ook nog eens kiezen of je kiest voor open of gesloten ijsvitrines. Met gesloten ijsvitrines kun je wat op de energie besparen, maar het is wel onhandig als je op een dag veel bolletjes ijs moet scheppen. De extra handeling voor het openen van de deksel kost veel tijd en tijd is geld. In een ijssalon zul je dus ook eerder een open vitrine vinden. De keerzijde van de medaille is dat de motor van de koeling in deze vitrines harder moeten werken om het ijs op temperatuur te houden. Bekijk bij interesse ook eens de horeca koelkasten van HorecaRama.