ABNY
Image default
Bedrijven

Verschillende schildertips

Vaak worden en voor grote klussen toch professionele schilders ingehuurd, maar een klein karweitje in huis moet ook zelf gedaan kunnen worden. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om op te letten en hieronder vindt je dus een aantal handige tips. Zo zie jij er in no time ook uit als een echte kenner. 

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Er wordt weleens gezegd dat voorbereiding al het halve werk is. Dat is ook echt het geval. Je kunt namelijk niet zomaar meteen beginnen met bijvoorbeeld het schilderen van een muur. Om te beginnen moet je plekken waar je geen verf wilt hebben, afplakken. Breng schilderstape of gewoon normaal plakband langs de kozijnen en plinten aan om de spatjes van de verf op te vangen. Leg ook vuilniszakken of oude kleden neer op de vloer. Ook moet je muur worden geschuurd. Zo heb je een egaal vlak om mee te werken. 

2. Breng je juiste primer aan 

Voordat je daadwerkelijk de verf kunt aanbrengen, moet je eerst zorgen voor een laagje met primer. Dit doe je nadat je de muur hebt geschuurd. Grondverf of primer zorgt ervoor dat je de juiste hechting krijgt voor uw nieuwe verflaag. Zoek van te voren eerst goed uit welke soort primer jouw verf nodig heeft. Dit kan namelijk verschillen, want er zijn echt veel verschillende soorten om mee te werken. 

3. Koop de juiste verf

Het is uiteraard vanzelfsprekend, maar toch iets waar je goed op moet letten. Zeker als je ook een bijpassende nodig hebt. Ga je een muur verven? Dan heb je dus muurverf nodig. Zo is het met andere plekken die een nieuw laagje verf nodig hebben. Koop daarom niet zomaar iets en vraag het voor de zekerheid na. Zo weet je voor de volle 100% dat je het juiste aanschaft. Verf is immers niet zo goedkoop. Je wilt dus geen verkeerde beslissing nemen. 

4. Vergeet niet een extra laag

Vaak denken mensen dat je na één laagje al klaar zijn, maar zodra het is opgedroogd, zul je zien dat het er niet altijd meteen even mooi uitziet. Vooral bij onder andere een voordeur. In de buitenlucht kun je strepen of vlekken zien in het resultaat. Dat wil je natuurlijk niet en daarom is het goed om er nog een keer overheen te gaan in de tegengestelde richting. Zo ga je dus die strepen tegen en zorg je voor een betere dekking. Dit geldt over het algemeen ook voor andere plekken in het huis. 

Deze tips kunnen je dus een stukje verder helpen voor het schilderwerk. Je hoeft dus niet altijd iemand in te huren. Je zult zien dat het er eigenlijk even goed uit zal zien en je bespaart hiermee een hoop geld.