ABNY
Image default
Onderwijs

Welke studie past het beste bij jou?

Ga jij van de Havo afstuderen of heb je net een MBO diploma gehaald dit jaar en ben je nog steeds niet uit over welke opleiding je wilt volgen? Dan is het een goed idee om je eens te gaan verdiepen in de verschillende opleidingen die er zijn. Daarbij is het wel belangrijk dat je weet waar je goed in bent. Voor sommige mensen is dat wiskunde, scheikunde of natuurkunde. Maar voor andere liggen hun talenten meer bij economie of drama dan bij de bètavakken. Hoe dan ook corresponderen een aantal opleidingen goed bij een aantal middelbare school vakken of bij een specifieke MBO opleiding die je hebt gedaan. 

In dit artikel kijken we naar de opleidingen hbo communicatie en hbo pedagogiek deeltijd. Goed om te weten is dat de eerste opleiding meer met maatschappijleer te maken heeft terwijl pedagogiek zich in de zorgsector bevindt.

HBO communicatie

Communicatie is overal, van het ontvangen van mailtjes tot het berichten van je beste vrienden. Communicatie is in elke cultuur belangrijk en daarom is het niet verrassend dat er een opleiding communicatie is. Met de opleiding communicatie wordt je je bewust van hoe communicatie in onze maatschappij werkt en hoe je ermee instantie en bedrijven kan helpen in een baan voor de toekomst. Tijdens de opleiding HBO communicatie leer je vooral hoe je strategisch en creatief kan denken op de werkvloer. Je gaat dus niet alleen helpen bij het creëren van producten, maar je kijkt ook hoe je je werkgever kan adviseren over het gedrag van werknemers. Hoe kan je werknemers er bijvoorbeeld toe zetten om een andere werkwijze aan te nemen? Dit leer je tijdens de opleiding!

HBO pedagogiek deeltijd

De opleiding HBO pedagogiek deeltijd is een opleiding waarmee je het beste met een MBO opleiding kan vervolgen. Met een deeltijd opleiding kun je namelijk naast studeren ook werken. Dit is ideaal als je naast het studeren ook graag werkervaring op wilt doen. In de pedagogiek leer je alles over kinderen en dan met name hoe kinderen zich ontwikkeling gedurende de jonge jaren van hun leven. Tijdens de studie hoef je niet alleen te leren over de ontwikkeling van reguliere kinderen, ook kan je je specialiseren in de ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking. Hiermee kan je begeleiding geven aan kinderen en ouders.

 

Geïnteresseerd in de opleidingen hierboven? Ga dan in gesprek met een studiebegeleider voor meer advies over de opleiding en of deze bij jou past!