ABNY
Image default
Gezondheid

Acupunctuur bij huidproblemen

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren wordt gebruikt voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder huidproblemen zoals droge huid, eczeem, acne en gordelroos. Het wordt steeds populairder als een alternatieve behandeling voor deze aandoeningen vanwege de vele voordelen die het biedt. In onze kliniek voor acupunctuur Breda bieden wij vele behandelingen voor de huid. We zullen hieronder enkele behandelingen toelichten.

Acupunctuur bij droge huid

Droge huid is een veelvoorkomend probleem dat wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals blootstelling aan koude temperaturen, een tekort aan vocht, overmatige blootstelling aan de zon en stress. Acupunctuur kan helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van de symptomen van droogheid, zoals jeuk en schilfering. Het kan ook de bloedstroom verhogen, waardoor de huid beter in staat is om voedingsstoffen op te nemen en te behouden. Dit kan helpen bij het verminderen van het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels. Acupunctuur bij eczeem Eczeem is een ontstekingsaandoening die de huid kan doen opzwellen, jeuken, rood worden en zelfs pijnlijk worden. Acupunctuur kan helpen om de symptomen van eczeem te verminderen en de huid te genezen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de genezing van de huid. Dit komt omdat acupunctuur de bloedstroom en de circulatie van energie in het lichaam verbetert, waardoor het lichaam beter in staat is om zichzelf te genezen.

Acupunctuur bij een onrustige huid of acne

Acne is een veelvoorkomend probleem bij zowel jongeren als volwassenen. Een acupunctuurbehandeling kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat kan helpen bij het verminderen van de symptomen van acne. Het kan ook helpen bij het verminderen van hormonale onevenwichtigheden die vaak acne veroorzaken. Dit komt omdat acupunctuur het hormonale systeem van het lichaam kan reguleren en in balans kan brengen.

Acupunctuur gordelroos Gordelroos is een pijnlijke huidaandoening die wordt veroorzaakt door het herpes zoster-virus. Acupunctuur kan helpen bij het verminderen van de pijn en het ongemak dat gepaard gaat met gordelroos. Het kan ook helpen bij het verminderen van de duur van de aandoening en het bevorderen van de genezing van de huid. Dit komt omdat acupunctuur het immuunsysteem van het lichaam kan versterken en de bloedstroom kan verbeteren, waardoor het lichaam beter in staat is om het virus te bestrijden en de huid te genezen.

https://www.chinatuur.nl/