ABNY
Image default
Tuin en buitenleven

Slimme oplossingen voor privacy in je tuin

Privacy is een belangrijk aspect van het creëren van een ontspannen en comfortabele tuin. Of je nu wilt genieten van een lekkere kop koffie in de ochtend, een frisse duik wilt nemen in je zwembad of gewoon een gezellige barbecue wilt hebben, privacy in de tuin is essentieel. Gelukkig zijn er verschillende slimme oplossingen om je privacy in de tuin te waarborgen. In dit blog delen we enkele creatieve ideeën om je tuin af te schermen! Lees snel verder. 

Tuinschermen 

Om te beginnen is het natuurlijk erg verstandig om een privacyscherm tuin te plaatsen. Deze biedt de mogelijkheid om je tuin flexibel af te schermen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zoals hout, bamboe, metaal of kunststof. Je kunt ze ook in verschillende hoogtes en ontwerpen vinden, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw stijl past. 

Bomen 

Met 1 of meer bomen kun je heel eenvoudig de inkijk van buiten de tuin aanzienlijk beperken. Vooral wanneer er hogere gebouwen om je heen staan en de schutting net niet voldoende is. Door te kiezen voor groenblijvende bomen, heb je extra privacy. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een groenblijvende boom op een strategische plek te zetten, zodat je zelf zo veel mogelijk vrij zit. 

Zonnedoek of parasol 

Liever geen vaste beplanting of tuinscherm? Dan kan je natuurlijk ook kiezen om een zonnedoek of parasol op te hangen. Deze zijn eenvoudig in gebruik, want je kunt ze makkelijk inklappen en opbergen in de winter. Daarnaast heb je ook nog eens extra veel schaduw in de tuin en geven deze items ook nog eens een extra leuk sfeertje aan de tuin. Ideaal dus! 

Terrasoverkapping

Heb je toch wat meer budget? Kies dan voor een terrasoverkapping. Dit is tevens een meer permanente oplossing, waarbij je ook heerlijk kunt genieten van je terras. Op deze manier geniet je niet alleen in de zomer van je tuin, maar juist het hele jaar door. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je overkapping aan de zijkanten ‘dicht’ te maken, door lamellen te plaatsen. Deze lamellen zorgen voor een mooie doorkijk, maar door de hoek waarin ze staan, kan je toch beschut achter de schermen zitten. 

Tuinmuur 

Tot slot de tuinmuur. Gemetseld met bakstenen zijn ze natuurlijk het mooist, maar een gestucte muur van blokken werkt ook prima. Een muur staat niet alleen ontzettend mooi en stoer, maar het geeft uiteraard ook extra privacy door geluidsdemping en het compleet gesloten karakter. Er zijn tegenwoordig ook tuinmuren van kunststof, zodat het plaatsen ervan toch wat makkelijk wordt. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel mogelijkheden om de privacy in je tuin te waarborgen. Let hierbij wel op dat je rekening houdt met de stijl van je tuin. De privacy moet namelijk geen negatieve invloed hebben op de comfort en stijl van je tuin.