ABNY
Image default
Gezondheid

Zorg van de Fysio bij Klachten door een Jumper's Knee

Een jumper’s knee, ook bekend als patellapees tendinopathie, kan behoorlijk pijnlijk zijn en atleten en actieve mensen beperken in hun prestaties. Gelukkig kan fysiotherapie helpen bij het behandelen van deze aandoening en het bevorderen van herstel.

Bij FysioXtra begrijpen we de unieke uitdagingen waarmee mensen met een jumper’s knee worden geconfronteerd en bieden we gespecialiseerde zorg om hen te helpen weer op de been te komen.

Wat is een Jumper’s Knee?

Een jumper’s knee is een aandoening waarbij de patellapees, de pees die de knieschijf met het scheenbeen verbindt, ontstoken raakt. Deze aandoening komt vaak voor bij atleten en mensen die herhaaldelijk springende bewegingen maken, zoals basketballers en volleyballers. De symptomen zijn onder meer pijn, stijfheid en zwakte in de knie, vooral bij het strekken of buigen.

De Rol van Fysiotherapie

Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij de behandeling van een jumper’s knee. Het behandelproces omvat de volgende stappen:

  • Evaluatie: Onze ervaren fysiotherapeuten zullen uw knie beoordelen en de ernst van de blessure vaststellen.

  • Behandelplan: Op basis van de evaluatie stellen we een op maat gemaakt behandelplan op dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • Oefeningen: Gerichte oefeningen worden gebruikt om de spieren rond de knie te versterken en de pees te ondersteunen. Dit kan de belasting verminderen en pijn verlichten.

  • Manuele Therapie: Onze fysiotherapeuten kunnen manuele technieken gebruiken om de beweeglijkheid van de knie te verbeteren en spierspanning te verminderen.

  • Advies en Preventie: U krijgt advies over houding, techniek en activiteitenniveaus om herhaling van de blessure te voorkomen.

Op Weg naar Herstel

Een jumper’s knee kan een serieuze tegenslag zijn, maar met de juiste zorg en toewijding kunt u op weg zijn naar herstel en een terugkeer naar uw actieve levensstijl. Bij FysioXtra staan onze deskundige fysiotherapeuten voor u klaar om u te begeleiden bij elke stap van uw herstelproces.

 

https://fysioxtra.nl/zorg-van-de-fysio-bij-klachten-door-een-jumpers-knee/