ABNY
Image default
Gezondheid

Tenniselleboog: Wat U Moet Weten over Symptomen en Behandeling

Een tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende blessure die voorkomt bij mensen die herhaaldelijk hun onderarmspieren belasten. Hier zullen we de symptomen, mogelijke oorzaken en behandelingen van een tenniselleboog bespreken.

Symptomen van een Tenniselleboog

De symptomen van een tenniselleboog kunnen zijn:

  • Pijn aan de Buitenkant van de Elleboog: Vooral bij het strekken of buigen van de elleboog.

  • Zwakte en Stijfheid: In de elleboog en onderarm, vooral bij het uitvoeren van activiteiten die de elleboog belasten.

  • Pijn bij het Grijpen: Bijvoorbeeld bij het vasthouden van een voorwerp of bij het knijpen.

  • Gevoeligheid: Aan de buitenkant van de elleboog, mogelijk met zwelling.

Oorzaken van een Tenniselleboog

Een tenniselleboog ontstaat meestal door overmatig gebruik van de onderarmspieren, vaak veroorzaakt door herhaalde bewegingen of overbelasting. Activiteiten zoals tennissen, schilderen, timmerwerk of tuinieren kunnen de kans op het ontwikkelen van een tenniselleboog vergroten.

Behandeling van een Tenniselleboog

De behandeling van een tenniselleboog kan verschillende benaderingen omvatten, waaronder:

  • Rust en Activiteitsaanpassingen: Het vermijden van activiteiten die de elleboog belasten en rust geven aan het gebied kan helpen om de ontsteking te verminderen.

  • IJs en Warmte: Het aanbrengen van ijspakkingen om de pijn en zwelling te verminderen, gevolgd door warmte om de bloedcirculatie te bevorderen en het herstel te versnellen.

  • Fysiotherapie: Gerichte oefeningen en stretching kunnen helpen om de spieren en pezen rondom de elleboog te versterken en te versoepelen.

  • Elleboogbrace: Het dragen van een elleboogbrace kan helpen om de belasting op de geblesseerde spieren en pezen te verminderen en de genezing te bevorderen.

  • Medicatie: Ontstekingsremmende medicijnen kunnen worden voorgeschreven om de pijn en ontsteking te verminderen.

In ernstigere gevallen kan een injectie met corticosteroïden worden overwogen om de ontsteking te verminderen. Als de symptomen aanhouden en andere behandelingen niet effectief zijn, kan een operatie worden overwogen.

Conclusie

Een tenniselleboog kan pijn en ongemak veroorzaken, maar met de juiste behandeling en zorg kunnen de symptomen meestal worden verminderd en kan volledig herstel worden bereikt. Het is belangrijk om bij aanhoudende pijn in de elleboog medische hulp in te roepen om een nauwkeurige diagnose te stellen en een geschikte behandeling te krijgen.

Voor meer informatie over tennisellebogen en behandelingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Elleboogklachten.nl via deze link.

https://elleboogklachten.nl/tennis-elleboog