ABNY
Image default
Gezondheid

Revalideren na een Nieuwe Knie bij Evolution Fysiotherapie

Een nieuwe knie kan een ingrijpende verandering zijn voor mensen die lijden aan ernstige knieklachten en beperkingen in hun dagelijks leven ervaren. Een effectieve revalidatie na een knieoperatie is cruciaal om het herstelproces te bevorderen en de functionaliteit van de knie te verbeteren. Bij Evolution Fysiotherapie begrijpen we het belang van een op maat gemaakt revalidatieprogramma en bieden we gespecialiseerde begeleiding voor patiënten die een nieuwe knie hebben gekregen.

Fase 1: Direct na de Operatie

Direct na de operatie begint de revalidatie met eenvoudige mobilisatie oefeningen om de doorbloeding te stimuleren en de mobiliteit van de knie te verbeteren. Onze ervaren fysiotherapeuten werken nauw samen met het behandelend team om ervoor te zorgen dat de patiënt veilig en comfortabel beweegt en de juiste instructies krijgt voor het gebruik van hulpmiddelen zoals een wandelstok of rollator.

Fase 2: Opbouwen van Kracht en Stabiliteit

Naarmate de patiënt herstelt, verschuift de focus van de revalidatie naar het opbouwen van kracht en stabiliteit rondom het nieuwe kniegewricht. Dit omvat een combinatie van mobilisatie oefeningen, krachttraining en stabilisatie oefeningen om de spieren rondom de knie te versterken en de stabiliteit van het gewricht te verbeteren.

Fase 3: Functionele Training

In de laatste fase van de revalidatie ligt de nadruk op functionele training om de patiënt voor te bereiden op het hervatten van dagelijkse activiteiten en het terugkeren naar een actieve levensstijl. Dit omvat specifieke oefeningen gericht op het verbeteren van bewegingspatronen zoals lopen, traplopen en buigen, evenals het opbouwen van uithoudingsvermogen en algehele conditie.

Individuele Begeleiding en Ondersteuning

Bij Evolution Fysiotherapie geloven we in een persoonlijke benadering van revalidatie, waarbij het behandelplan wordt afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van elke patiënt. Onze toegewijde fysiotherapeuten bieden individuele begeleiding en ondersteuning gedurende het hele revalidatieproces, om ervoor te zorgen dat elke patiënt de best mogelijke zorg en ondersteuning ontvangt.

Heeft u een nieuwe knie gekregen en zoekt u professionele begeleiding bij uw revalidatie? Neem dan vandaag nog contact op met Evolution Fysiotherapie om een afspraak te maken. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen op weg naar een snel en succesvol herstel.

 

https://evolutionfysiotherapie.nl/nieuwe-knie-revalidatie/