ABNY
Image default
Dienstverlening

Welke apparatuur heeft een huidtherapeut absoluut nodig?

Als huidtherapeut ben je echt niet alleen maar bezig met het aanbevelen van zalfjes. Moderne huidtherapeuten gaan met verschillende apparatuur, zoals de medische apparatuur van Laservision, aan de slag om de cliënten van hun probleme te verlossen. Deze apparatuur is absoluut onmisbaar in jouw huidkliniek!

Laserapparatuur

Laserapparatuur is echt een absolute must voor mensen in de huidtherapie. Er zijn verschillende behandelingen uit te voeren met een laser. Lasers worden onder andere gebruikt om permanente make-up en tatoeages effectief te verwijderen, maar kunnen nog een breed scala aan andere dingen. Zo kun je met een laser kleine littekentjes ook minder zichtbaar maken, pigmentvlekken verwijderen, moedervlekken verwijderen en rimpels en fijne lijntjes behandelen. Ook is een laserbehandeling effectief bij acne en bij aandoeningen aan de vaten, zoals spataders of couperose.

IPL

Een IPL-apparaat mag in jouw kliniek ook absoluut niet ontbreken. IPL is een steeds populairder wordende behandeling bij alle soorten mensen, waarbij haren permanent verwijderd kunnen worden. IPL-apparatuur werkt ook met een laser. Deze geeft korte en felle lichtflitsjes, waarbij de haarzakjes worden dichtgebrand. Het haartje in dit haarzakje valt uit en er kan in de toekomst ook geen nieuw haartje meer groeien. Veel mensen kiezen voor een IPL-behandeling bij overbeharing, bijvoorbeeld in het gezicht, maar er zijn ook steeds meer mensen die IPL wel lekker makkelijk vinden: je hoeft dan nooit meer te scheren.

Bodycontouring-apparatuur

In de beautybranche wordt bodycontouring-apparatuur ook steeds populairder. Het is een daadwerkelijk effectieve moderne variant van de trilplaat. Bodycontouring apparaten geven een elektromagnetische puls af die een heleboel spiercontracties per minuut veroorzaakt. Dit stimuleert de verbranding van vet en tegelijkertijd ook de opbouw van spiermassa. Waarom niet gewoon naar de sportschool? Vraag je jezelf misschien af. Daar is zeker wat voor te zeggen. Uiteindelijk behoud je een gezond lichaam met gezond eten en voldoende beweging, maar bij mensen met ernstig overgewicht kan bodycontouring net dat ene stapje over de drempel zijn. Dit zijn drie belangrijke apparaten voor mensen die werken in de schoonheidsbranche. Heb jij ze al allemaal? Zo niet, ga vandaag nog op zoek naar een goede leverancier en breid je assortiment uit!