ABNY
Image default
Bedrijven

Vitaliteit als strategie: hoe bedrijven bloeien door te investeren in hun mensen

Vandaag de dag is de vitaliteit van het personeel belangrijker dan ooit. En dat is ook niet zo gek. Want een gezonde vitaliteit op de werkvloer brengt tal van voordelen met zich mee. Kom je hier graag wat meer over te weten? Bijvoorbeeld hoe je de vitaliteit bij jou op kantoor het beste kunt boosten onder het personeel? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie voor je organisatie op.

Een goede vitaliteit draagt bij aan een betere productiviteit op de werkvloer

Een van de grootste voordelen waar je met je bedrijf van profiteert? Op het moment dat er een goede vitaliteit heerst onder het personeel, kan het zomaar zo zijn dat er een veel betere productiviteit ontstaat op de werkvloer. Het personeel is net even wat gemotiveerd, voelt zich beter in haar of zijn vel en er heerst ook nog eens een veel beter teamgevoel. En hierdoor kan er net even wat makkelijker een tandje bij worden gezet als er bijvoorbeeld een belangrijke deadline moet worden gehaald aan het einde van de maand. Wel zo fijn om te weten, toch?

Investeer in zowel de mentale vitaliteit als de fysieke vitaliteit van de werknemers

Om de vitaliteit een aanzienlijke boost te kunnen geven, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Niet alleen de fysieke gezondheid – bijvoorbeeld door gezond fruit te eten en meer te   bewegen – kan worden gestimuleerd. Het mentale welzijn op de werkvloer is minstens zo belangrijk. Hoe je daar het beste mee aan de slag kunt gaan? Zorg er bijvoorbeeld voor dat de werkdruk precies goed genoeg is, investeer in een mentale coach en biedt flexibele werktijden aan. Met slechts een paar kleine aanpassingen, kun je dus al enorm veel verschil maken.

Je kunt een mooi pakket aan cursussen en trainingen aan het personeel bieden

Fijn om te weten, is dat er vandaag de dag verschillende soorten cursussen en trainingen bestaan op het gebied van de vitaliteit. Biedt dit aan via een specialist, zoals NN. Je weet hierdoor zeker dat het personeel flinke stappen kan zetten om de vitaliteit een boost te kunnen geven. Ideaal voor het personeel dat net is begonnen bij het bedrijf, of het personeel dat er al een tijdje zit. Ga je op korte termijn al een keer aan de slag met het stimuleren van de vitaliteit binnen het hele bedrijf?