ABNY
Image default
Dienstverlening

RVS profielen

De rvs profielen zijn van groot belang, want voor elke toepassing heb je weer een andere soort rvs profiel nodig. De rvs profiel geeft de afmetingen, de vorm en de manier waarop de rvs is afgewerkt weer.

 

De afwerking

 

De afmetingen en de vorm van de rvs zijn natuurlijk belangrijk, maar het belangrijkste punt is de afwerking. De rvs kan geborsteld, gestraald, geschuurd of geslepen zijn. De rvs word altijd onbewerkt geleverd en de klant heeft dan de keuze of die het wil laten afwerken. De meeste mensen kiezen er wel voor om het te laten afwerken, omdat dit de levensduur van de rvs verlengt. Het is soms zelfs verplicht om het te laten afwerken, want als het bijvoorbeeld in de voedingsindustrie gebruikt gaat worden, moet het verplicht geslepen worden. Door het slijpen word de rvs namelijk gladder en komt er geen vuil op vast te zitten, wat van belang is in de voedingsindustrie.

 

De rvs profielen moeten dus aangepast worden aan de toepassing. In een aantal gebieden zijn er dan ook regels voor de rvs profielen, zoals in de voedingsindustrie.

 

Ultrasoon reinigen

 

Het reinigbaarheid van de rvs is ook vaak afhankelijk van de rvs profielen, tenzij er gebruik word gemaakt van ultrasoon reinigen. Het ultrasoon reinigen kan namelijk elke soort profiel reinigen, zonder het te beschadigen. Het ultrasoon reinigen word dan ook steeds vaker toegepast, om rvs te reinigen. Zowel door professionele bedrijven en particulieren word het ultrasoon reinigen toegepast.

 

Het ultrasoonbad is dan ook heel simpel en er is geen training vereist om het apparaat te kunnen bedienen. Het apparaat is de ultrasoon bad, dat gevuld moet worden met de speciale reinigingsvloeistof op waterbasis. Wanneer het bad gevuld is kan de rvs erin en het moet compleet ondergedompeld worden. Het ultrasoon apparaat stuurt dan geluidsgolven door het bad, dat de reinigingsvloeistof begeleid en het tot diep in de poriën van de metaal laat doordringen.

 

De geluidsgolven zijn op een hele lage frequentie, dat mensen niet kunnen waarnemen. Hoe lager de frequentie is, hoe beter het ultrasoon apparaat werkt. De beste ultrasoon apparaten hebben dan een groot vermogen, wat voor een hele lage frequentie zorgt. De geluidsgolven komen ook met elkaar in botsing, wat voor mini implosies zorgt. De mini implosies zijn niet schadelijk voor de rvs en zorgen er juist voor dat het beter gereinigd word. Door de implosies staat er namelijk een borstel effect, waardoor het vuil eraf word geborsteld, zonder de rvs te beschadigen.

https://vangeenen.nl/