ABNY
Image default
Zakelijke dienstverlening

Duitse Taal

Duitse taal

Duits is een taal die behoort tot west Germaanse tak van de Germaanse talen. Duits is een officiële taal in meerdere landen. De landen die hiertoe behoren zijn Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein. Daarnaast is het één van de talen van Zwitserland en zijn er delen van België, Denemarken en Italië die het Duits als officiële taal hebben. In voormalige koloniën wordt ook Duits gesproken zonder officiële erkenning. Negentig miljoen mensen gebruiken Duits als voertaal en achtentwintig miljoen mensen gebruiken het als tweede taal. In, in totaal vijfentwintig landen wordt Duits gesproken. Cocktailbar huren

Duitse taal belangrijk?

Ondanks de indrukwekkende cijfers telt het Duits niet echt mee als wereldtaal. Niet voor iedereen is de taal dus belangrijk. Voor Nederlanders is het Duits wel van belang. De Duitsers zijn onze oosterburen en met hen bedrijven we veel handel. Al jaren is Duitsland export land nummer 1. Duitsers zijn chauvinistisch volk. Ze spreken liever geen Engels. De oude garde heeft het ook niet echt Engels geleerd. De jeugd daarentegen krijgt wel Engels in het onderwijs. De transitie naar een maatschappij waar het Engels gangbaar wordt is in volle gang. Veel Duitsers die naar ons land komen worden het liefst nog steeds in het Duits aangesproken. Het zelfde geld voor Nederlanders die in Duitsland komen. Voor de handel en het vertrouwen dat daarmee gemoeid gaat is het Duits van groot belang.

Taaltraining Duits

In het onderwijs in Nederland wordt het Duits gezien als tweede vreemde taal. Het wordt aangeboden aan iedereen op de middelbare school. Veel scholieren doen er ook hun eindexamen in. Vervolg opleidingen bieden meestal geen verdieping aan maar leveren cursusmateriaal met een zijwaartse verbreding. Grammaticaal is het vaak een herhaling maar het heeft vaak als doel om de woordenschat te verbreden zodat er voldoende affiniteit is met de opleiding en de branche. Toch blijft ondanks deze vorm van scholing, voor veel mensen Duits een lastige taal. De reden hiervoor is simpel. In het dagelijkse leven spreken mensen maar weinig Duits. In de vroegere jaren was dit anders. Met gebrek aan TV zenders werd er veel naar de Duitse tv gekeken met als gevolg een betere ontwikkeling van de Duitse taal. Deze ontwikkeling ging geleidelijker waardoor het ook beter bleef hangen. De hedendaagse generatie heeft deze ontwikkeling niet mee gemaakt waardoor ze enkel en alleen het Duits hebben leren beheersen tijdens hun onderwijs periode. Vrijwel na deze periode werd geen Duits meer gesproken. Om het Duits goed te beheersen is een taalcursus Duits dus een goede voorbereiding om zakelijk goed te kunnen communiceren met onze oosterburen.

http://barplanet.nl/cocktailbar/