ABNY
Image default
Bedrijven

Domeinnaam verhuizen zonder downtime

Domeinnaam verhuizen zonder downtime

Hoe een website verhuizen zonder downtime? Dit is voor veel mensen de reden dat ze maar bij hun huidige webhosting bedrijf blijven hangen. Ook al zijn ze vaak redelijk tot zeer ontevreden. Echter is het verhuizen helemaal niet zo heel moeilijk als je weet hoe je het stap voor stap af moet werken. Onderstaand zullen wij een verhuizing van een fictieve website naar Indugas Webhosting voor u uit een zetten.

Fictieve klant 001, heeft al 3 jaar een internet bedrijf. Echter begon een jaar geleden een moment waarop zijn webhosting partij werd overgenomen. Er kwam dus een nieuw management team en deze namen het helaas allemaal niet meer zo serieus. Hierdoor heeft Klant 001 al een langere tijd last van downtime. Ook zijn klanten zijn van mening dat zijn ooit zo fijne dienst nu niet meer topt. Natuurlijk heeft klant 001 al langer nagedacht om op te stappen naar een andere webhosting aanbieder. Echter is hij bang dat zijn website hierdoor offline zal raken.

Ons advies:

1. Lees de overeenkomst en het contract van je hosting.
2. Neem contact op met zowel je oude als nieuwe hosting en probeer iets qua data’s los te peuteren voor de planning.
3. Nu vraag je het nieuwe hosting pakket aan.
4. Je gaat nu alle bestanden overzetten van server A naar server B.
4.1 Indien mogelijk doe je het via een backup en restore.
4.2 Ook zorg je dat je database op een goede manier op je nieuwe server komt te staan.
5. Nu wijzigt u op uw oude hosting de database file van localhost naar het ip van uw nieuwe server. Al het database verkeer zal dan via de nieuwe database verlopen.
6. Nu switched u de nameservers om of verandert u de A records in de dns naar het ip van uw nieuwe server.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een vertrouwde webhosting die het hele verhuis process voor jou wilt uitvoeren. Hiervoor wordt meestal wel een fee berekend. Wanneer je echter kiest voor Indugas Webhosting dan regelen ze het helemaal voor u zonder dat het je hiervoor kosten in rekening zult worden gebracht.

http://www.indugas.nl