ABNY
Bedrijven

Waar let je op bij het verhuizen van een bedrijf

Is het huidige bedrijfspand te klein en heb je liever een nieuw kantoor? Dan is het misschien tijd om een bedrijfsverhuizing uit te voeren. Hier komt echter veel bij kijken en je wil er dus voor zorgen dat de bedrijfsverhuizing zonder grote problemen verloopt. Daarom hebben wij voor jou een stappenplan gemaakt. In deze blog ees je hier meer over.

 

Stap 1: Vind een geschikte bedrijfsruimte

Voor je kunt verhuizen moet je eerst een nieuw bedrijfspand vinden. Hierbij moet je rekening houden met een aantal verschillende factoren. Voorbeelden van deze factoren zijn: grootte van de nieuwe ruimte, mogelijkheden tot parkeren en of er een vergaderruimte of kantine aanwezig is. Ook moet je rekening houden met de kosten van het nieuwe pand. Bepaal daarom van te voren het budget en controleer hoeveel de huur bedraagt en wat het minimale huurtermijn is.

Stap 2: het inrichten van de nieuwe bedrijfsruimte

 

Neem je alle spullen uit het oude pand mee? Of heb je nog nieuwe spullen nodig? Schaf deze dan van tevoren aan. Dan kunnen deze spullen op de verhuisdag ook mee worden verhuisd. Verder, is het handig een verhuisplan te maken op basis van de nieuwe bedrijfsruimte. Hierin bepaal je bijvoorbeeld wanneer je wat gaat inpakken. Het opmaken van een goed plan zorgt voor een vermindering van stress tijdens de verhuizing.

Stap 3: De bedrijfsverhuizing uitvoeren

Voor je de bedrijfsverhuizing uitvoert kun je offertes vergelijken van verschillende verhuisbedrijven. Een verhuisbedrijf Haarlem kan je bijvoorbeeld helpen met het verhuizen van kantoormeubelen naar een nieuw bedrijfspand. Het wordt ook aangeraden om de verhuizing per afdeling uit te voeren. Zo behoudt je overzicht en verstoor je werknemers niet voor een lange tijd.Zodra de verhuizing klaar is beëindig je natuurlijk de huurovereenkomst van het oude pand.

Stap 4: De Afhandeling van juridische aspecten

De laatste stap bij het verhuizen is de afhandeling van enkele juridische aspecten. Je controleert dan onder andere de nieuwe huurovereenkomst en je past de bedrijfsgegevens aan bij de Kamer van Koophandel. Een verhuizing dien je ook aan te geven bij de  de belastingdienst. Ten slotte regel je de adreswijzigingen. Denk hierbij aan klanten, je website, de bank en eventueel leveranciers.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-haarlem/

Gerelateerde artikelen

Vitaliteit in uw organisatie

Veranda prefab

Zelf elektra aanleggen