ABNY
Image default
Zakelijk

Trainingen OR in de praktijk

Trainingen OR kunnen betrekking hebben op verschillende soorten ondernemingsraden. Het kan ten eerste gaan om een klein of groot bedrijf. Bij een klein bedrijf onder de vijftig werknemers is het niet wettelijk verplicht om een ondernemingsraad op te zetten. Het kan echter wel vrijwillig gedaan worden en in zo een geval blijven trainingen OR relevant. Bij een groot bedrijf kunnen training OR echter ook van toepassing zijn. Een internationaal concern kan bijvoorbeeld een behoorlijk ingewikkelde serie van bedrijfsorganen hebben. Daarnaast verschillen de wetten tussen de verschillende landen, dus daar kan ook nog eens een intern conflict door tot stand komen. Zo is het belangrijk om bij een internationaal bedrijf verstand van zaken te hebben en de vaardigheden om daar naar te handelen.

Een opsomming van verschillende vormen van organen

Er zijn verschillende vormen van een ondernemingsraad mogelijk. Hier onder ziet men enkele van de mogelijkheden. Het gaat hier namelijk om:

  • OR
  • GOR
  • COR
  • EOR

Vooral de laatste is interessant. Zoals in de trainingen OR aan bod komt, gaat het daar om een concern dat vestigingen heeft binnen meerdere landen van de Europese Unie. Het kan dan bijvoorbeeld om een bedrijf gaan dat in Nederland is opgezet, maar nu ook in Luxemburg, België, Duitsland en Polen werkzaam is. Hier gelden dan ook vaak weer aparte regels voor.

Terminologie tijdens een cursus

Trainingen OR geven niet alleen inzicht in de verschillende termen en afkortingen zoals die hier boven aan bod zijn gekomen, maar zorgen er ook voor dat men met die begrippen werken kan. Dat wil zeggen, het is niet enkel het herkennen en begrijpen van concepten. Men leert er ook mee te werken; creatief mee te zijn; mee te kunnen spelen. Zo kunnen alle geleerde elementen gelijk worden toegepast in de praktijk.

http://www.academy4-or.nl/